OpenAI’s nieuwe ‘Strawberry’-model wordt naar verluidt deze herfst gelanceerd

OpenAI werkt naar verluidt aan de lancering van zijn nieuwe AI-model ‘Strawberry’, dat betere wiskundige prestaties levert dan GPT-4o.

OpenAI bereidt zich naar verluidt voor op de lancering van een nieuw AI-model dat intern bekend staat als ‘Strawberry’. Het model zou in staat zijn om wiskundige problemen op te lossen die het nog nooit eerder is tegengekomen. Daarnaast kan het taken op een hoog niveau uitoefenen en zelfs woordpuzzels oplossen, dat meldt The Information. Het model presteert volgens eerdere bronnen beter dan GPT-4o binnen de MATH-benchmarks. De lancering zou deze herfst plaatsvinden.

Strawberry-model

Het nieuwe AI-model stond eerder intern bekend als Q*, maar kreeg ondertussen de nieuwe benaming Strawberry. Het model zou deze herfst gelanceerd worden als onderdeel van een chatbot, vermoedelijk ChatGPT, volgens twee betrokken personen aan The Information.

lees ook

ChatGPT krijgt update op basis van gebruikersfeedback

In vergelijking met de gebruikelijke taalmodellen, kan Strawberry nieuwe problemen en taken oplossen die voor de huidige AI-modellen te hoog gegrepen zijn. Zo was het nieuwe model bijvoorbeeld in staat om de woordpuzzle ‘Connections’ uit de New York Times op te lossen.

Volgens eerdere beweringen scoort het Strawberry-model meer dan 90 procent op de MATH-benchmark, dat een verzameling wiskundige problemen op kampioenschapsniveau weergeeft. Momenteel staat GPT-4o aan de leiding met de hoogste MATH-benchmarkscore (76,6%). Als het Strawberry-model doet wat het belooft, dan zal het GPT-4o van de troon stoten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home