Marc Coucke’s hardwarefonds investeert in Zeal Robotics

Zeal Robotics

Door gebruik te maken van AI en 3D-visie maakt de Leuvense start-up Zeal Robotics de robots sneller, reactiever en veiliger dan de huidige generatie in magazijnen en distributiecentra.

Logistiek roboticabedrijf Zeal Robotics kan als allereerste onderneming rekenen op geld van Comate Ventures. Die laatste is het investeringsfonds van designbedrijf Comate en Marc Coucke’s holding Alychlo dat focust op start-ups die innovatieve hardware producten bouwen. Zeal Robotics wil distributiemagazijnen transformeren met een nieuwe generatie autonome robots. Om die snel naar de markt te brengen, bundelt het de krachten met Start it @KBC.

Zeal Robotics ontwikkelt robots die niet alleen het fysiek zware werk van de arbeiders verlichten, maar ook een oplossing bieden voor de nood aan logistieke medewerkers. Door gebruik te maken van Artificiële Intelligentie en 3D-visie maakt de Leuvense start-up de robots sneller, reactiever en veiliger dan de huidige generatie in magazijnen en distributiecentra.

De robots zullen volledig in Europa worden vervaardigd. In het voorjaar van 2023 moet een eerste prototype klaar zijn.

lees ook

Alphabet lanceert robotics-tak om industriële robots te trainen met AI

Interessante niche in uitdagende sector

Sven De Craemer, een van de drie oprichters van Zeal Robotics: “Vandaag gebruiken bedrijven overal dezelfde robots. Die zijn niet alleen verouderd, het zijn ook standaardversies die niet aangepast zijn aan de omgeving waarin ze werken. Onze geavanceerde robots kunnen zonder bijkomende interne infrastructuur volledig autonoom goederen verplaatsen. Zo kunnen bedrijven ze meteen inzetten en waar nodig verder opschalen.”

“Wij willen mee onze schouders zetten onder de pioniers en de technologische innovaties van morgen”, verduidelijkt Coucke. “Zeal Robotics zit in een interessante niche in de uitdagende hardware sector, en heeft daar het potentieel om uit te groeien tot een internationale speler”.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home