Western Digital lanceert nieuwe 8TB desktop-SSD 

Western Digital - SanDisk Desk Drive

Western Digital pakt uit met een nieuwe 8TB desktop-SSD die een hoge snelheid, betrouwbaarheid en grote opslagruimte belooft. 

Western Digital breidt zijn SanDisk-portfolio uit met de 8TB SanDisk Desk Drive, ontworpen voor desktopgebruik en ook beschikbaar met 4TB. De externe desktop-SSD belooft snelheid, betrouwbaarheid en een grote opslagruimte, die het bedrijf naar eigen zeggen volgend jaar wenst te verdubbelen naar 16TB. De 4TB en 8TB SanDisk Desk Drive zijn nu verkrijgbaar aan een richtprijs van respectievelijk 423,99 euro en 779,99 euro.  

Functionaliteiten

De nieuwe SanDisk Desk Drive is beschikbaar met 4TB en 8TB capaciteit voor het opslaan van foto- en videocollecties, CAD- of 3D-bestanden, grote door AI gegenereerde bestanden, muziekbibliotheken en meer. Het biedt een snelle toegang tot inhoud met leessnelheden tot 1000 MB/s, wat tot vier keer sneller is dan een desktop-HDD. 

lees ook

Western Digital gaat voor enorme capaciteit met lancering 4 TB-SD-kaart en externe HDD-oplossing met 192 TB 

Verder worden de back-ups gemaakt met behulp van Apple Time Machine of automatisch met de meegeleverde downloadbare Acronis True Image voor Western Digital-back-upsoftware. De Desk Drive werkt standaard met Windows of macOS met exFAT-formattering. 

Hoge capaciteit

“Nu de creatie van digitale content blijft stijgen, is er een toenemende behoefte aan krachtige opslagoplossingen met hoge capaciteit om deze te beheren en behouden. Door ons SSD-portfolio uit te breiden, bieden we gebruikers die enorme hoeveelheden inhoud genereren flexibele opslagoplossingen met hoge capaciteit om sneller meer te kunnen doen”, zegt Susan Park, Vice President, Consumer Solutions, Western Digital.

Het bedrijf kijkt alvast vooruit en verwacht volgend jaar de “capaciteit van de SanDisk Desk Drive te verdubbelen van 8TB naar 16TB op een enkele desktop SSD”, aldus Park. De 4TB SanDisk Desk Drive (richtprijs 423,99 euro) en 8TB SanDisk Desk Drive (richtprijs 779,99 euro) zijn nu verkrijgbaar in de Western Digital Store en bij geautoriseerde SanDisk-retailers, e-tailers en distributeurs. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home