Western Digital heeft roadmap naar 50 TB-harde schijven

Western Digital

Western Digital werkt aan harde schijven met capaciteiten van 24 TB, 30 TB en in de toekomst zelfs 50 TB. EAMR-technologie wordt de sleutel.

In een poging steeds meer opslagcapaciteit in eenzelfde doosje te proppen, werken HDD-fabrikanten aan nieuwe technologieën. Seagate wil de capaciteit van zijn drives verhogen met Heat Assisted Magnetic Recording of HAMR, WD doet momenteel hetzelfde met microgolven, wat zorgt voor het acroniem MAMR. Beide technologieën zijn vormen van Energy Assisted Magnetic Recording of EAMR, als we dan toch bezig zijn met letterwoorden.

50 TB

EAMR is de sleutel naar hogere capaciteiten per platter. Verschillende technologieën hebben verschillende voor- en nadelen maar zowel HAMR als MAMR staan nog in hun kinderschoenen. Western Digital is er echter van overtuigd dat de technologie voldoende potentieel heeft om de harde schijven van morgen te ondersteunen. WD heeft nu al drives met een capaciteit tot 18 TB. Daar moeten binnenkort 24 TB en 30 TB-drives bijkomen. Die zullen volledig steunen op MAMR omdat het vrijwel onmogelijk wordt om een dergelijke capaciteit te verwezenlijken zonder EAMR.

Siva Sivarm, President of Technology bij WD, verklaarde eerder aan wccftech dat de EAMR-roadmap 50 TB-drives als bestemming heeft. Die dramatische capaciteitsverhoging is nodig om aan de steeds grotere vraag naar opslagdichtheid van datacenters tegemoet te komen. Toch spelen er nog andere zaken zoals snelheid. Hoe hoger de capaciteit van de drive, hoe langer het vaak duurt om aan de juiste bits en bytes te raken. Dat euvel probeert Seagate te verhelpen met andere nieuwe technologie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home