VxRail-portfolio van Dell krijgt grote update

Dell rolt een heleboel vernieuwingen uit voor zijn VxRail-portfolio, waaronder nieuwe hardware en extra functionaliteit.

Dell EMC verfrist zijn VxRail-line-up van hyperconverged systemen. De serverspecialist introduceert nieuwe servers met nieuwe configuratiemogelijkheden maar experimenteert ook met splinternieuwe functionaliteit die het beheer van VxRail-clusters eenvoudiger moet maken.

Nieuwe hardware

Voor het binnenwerk voorziet Dell configuraties met zowel de recentste Xeon Scalable-processors van Intel als AMD Epyc-processors van de derde generatie, tot en met de 64 core-processor van de fabrikant. Dell merkt op dat de vraag naar servers die AI en ML-workloads kunnen verzetten stijgt en introduceert daarom VxRail-opties met Nvidia A40 of Nvidia A100-GPU. Die toestellen werken samen met de AI-software van Nvidia. De nieuwe systemen komen in de loop van de deze en volgende maand beschikbaar.

Verder lanceert Dell VxRail dynamic nodes. Dat zijn systemen die enkel compute bevatten. Die kunnen klanten gebruiken om externe opslag uit te breiden den vSAN-opslagcapaciteit over verschillende clusters heen te delen. De dynamic nodes kan je beheren via Vmware vSAN HCI Mesh en VMware Cloud Foundation op VxRail. Dell laat weten dat de samenwerking met VMware heel nauw blijft, ook al wordt VMware afgesplitst van Dell. De VxRail dynamic nodes worden in augustus uitgerold.

Zelfbediening

Tot slot introduceert Dell een zelfbedieningssysteem in de VxRail HCI-systeemsoftware waarmee klanten automatisch clusters kunnen valideren, orkestreren en automatiseren. De nieuwe software laat toe om nodes automatisch toe te wijzen en zo het gebruik van clusters te optimaliseren. Met de vernieuwing houden de VxRail-systemen zichzelf in het oog zodat ze zich in een permanent gevalideerde staat bevinden, maar ook permanent klaar zijn om een upgrade te ontvangen. Een VxRail-configuratie uitbreiden wordt zo een eenvoudige zaak. Deze nieuwe functionaliteit komt eerst naar de VS via een testprogramma dat in augustus begint.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home