VMware test Project Monterey bij klanten

VMware laat klanten aan de slag gaan met zijn ESXi-hypervisor op zogenaamde SmartNIC’s. Dat zijn infrastructuur-accelerators die de rest van de datacenterhardware moeten ontlasten.

VMware brengt Project Monterey voorzichtig in de praktijk. Onder die projectnaam sleutelt het bedrijf aan compatibiliteit van zijn software met accelerator-hardware. Specifiek gaat het om SmartNIC’s: op ARM gebaseerde slimme netwerkkaarten. Die hardware is in staat op verschillende systeembronnen in een HCI-context tot één virtuele machine te combineren. Daarbij gaat het om opslag, compute, netwerk maar ook acceleratorkaarten die misschien elders in de IT-omgeving staan.

VMware wil op termijn zijn hele Cloud Foundation-stack uitbreiden met ondersteuning voor wat het bedrijf SmartNIC’s noemt (DPU’s). Door de virtualisatiesoftware op de SmartNIC te draaien, wordt de CPU één van de vele componenten van de HCI-omgeving in de plaats van het centrale ankerpunt. Bovendien wordt de processor niet meer belast met virtualisatietaken.

Early access

Met het nieuwe early access-programma kunnen klanten experimenteren met ESXi op compatibele SmartNIC’s. Virtuele machines waarvan de hypervisor op zo’n infrastructuur-accelerator draait, worden behandeld als gewone VM’s door vSphere en vCenter.

lees ook

VMware Project Monterey vindt hyperconverged opnieuw uit

Het hele project staat schijnbaar nog in zijn kinderschoenen. VMware laat weten dat deelnemers aan het programma zullen samenwerken met het bedrijf om use cases te valideren in een labo-omgeving. Bovendien verwacht VMware van de early access-deelnemers dat ze mee helpen om pijnpunten op te lossen. Het programma moet organisaties de kans geven om mee aan het voorfront van datacentertechnologie te staan, klinkt het. Daarbij lijkt het dat VMware in de praktijk nog een heleboel werk heeft aan Project Monterey voor het klaar is voor het grote publiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home