VMware onthult Tanzu Advanced & Project Iris

VMware maakt bekend een nieuw product toe te voegen aan zijn Tanzu portfolio waarmee gebruikers moderne container-based applicaties kunnen bouwen en beheren: Tanzu Advanced. Daarnaast kondigt VMware een preview aan voor Project Iris. 

VMware Tanzu Advanced is gebouwd op VMware Tanzu Standard en heeft een sterke focus op DevSecOps. Het product biedt een volledige stapel met modulaire capaciteiten die vooral gericht is op een goede ervaring voor ontwikkelaars. Ook zorgt het voor een beter geïntegreerde beveiliging in de levenscyclus van containers. 

Een van de grootste voordelen van VMware Tanzu Advanced, is dat het product het makkelijker maakt om Kubernetes clusters in verschillende clouds en teams centraal te beheren. Daarbij biedt het volledig inzicht in de gezondheid en prestaties van clusters over meerdere clouds. 

Holger Mueller van Constellation Research legt aan SiliconANGLE uit dat Tanzu de enige manier is om Kubernetes te draaien op het vSphere virtualisatie platform van VMware. Om die reden is hij van mening dat de nieuwe beveiligingsfuncties van Tanzu Advanced een welkome toevoeging zijn. 

Project Iris

Naast Tanzu Advanced kondigt VMware ook aan dat er een preview aankomt voor Project Iris. Het project is bedoeld om teams te helpen bij het ontdekken en analyseren van hun applicatieportfolio’s. Hierdoor kunnen organisaties operationele kosten verlagen en beter gebruik te maken van onderhoudsopportuniteiten. 

“Project Iris ontdekt en analyseert het volledige app portfolio van bedrijven; doet aanbevelingen over welke apps opnieuw gehost moeten worden, een nieuw platform nodig hebben of geherstructureerd moeten worden; en het stelt  klanten in staat om hun eigen transformatietraject aan te passen voor elke app, lijn, bedrijf of datacenter.” Zo legt het VMware Tanzu team uit in een blog. 

Mueller legt aan SiliconANGLE uit dat bestaande workloads toegepast, geporteerd of herschreven moeten worden voor nieuwe applicatie-infrastructuren. “VMware wil dat voor elkaar krijgen met zijn Project Iris. De toekomst laat zien hoe succesvol dat gaat zijn”, zegt Mueller.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home