VMware haalt vSphere-update offline na compatibiliteitsproblemen

VMware

VMware haalt vSphere versie 7 Update 3 tijdelijk offline. De update brengt compatibiliteitsproblemen met high availability-configuraties met zich mee.

Na een zeldzame grote fout haalt VMware vSphere 7 Update 3 offline. De update is onbeschikbaar terwijl de virtualisatiespecialist enkele vervelende problemen probeert te verhelpen. Eerder haalde het bedrijf Update 3b al van zijn website. Het probleem is een bug die incompatibiliteit met externe drivers veroorzaakt. Die bug is door de kwaliteitscontrole geraakt, waardoor VMware zich nu genoodzaakt ziet om de schade te beperken.

Driverprobleem

Het probleem lijkt vooral configuraties te treffen die gebruik maken van de i40en-driver, die de Intel X710 Ethernet Controller aanstuurt. Die hardware maakt deel uit den de achterliggende infrastructuur waarom klanten de oplossingen van VMware kunnen draaien.

De bug zorgt voor een conflict waarbij de update niet succesvol wordt afgerond. Dat kan op zijn beurt problemen opleveren in high availability-clusters, waarbij de HA-configuratie verloren gaat. VMware sleutelt aan de update en hoopt zo snel mogelijk een nieuwe versie klaar te hebben.

De impact van de bug is over het algemeen beperkt, aangezien de meeste klanten niet staan te springen om hun kritieke VMware-infrastructuur meteen van een upgrade te voorzien. Wie in goed vertrouwen wel snel geüpdatet heeft, kan op ondersteuning van VMware zelf rekenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home