Nieuwe update VMWare Fusion ondersteunt Windows 11 op macOS

VMWare heeft Fusion 22H2 Tech Preview gelanceerd voor Mac-gebruikers. De gratis release maakt het mogelijk om Windows 11 te draaien op Intel en Apple Silicon Macs.

De release van Fusion 22H2 Tech Preview is goed nieuws voor personen die VM’s met Windows 11-ondersteuning willen draaien op een Mac. Net zoals Parallels Desktop for Mac al sinds vorig jaar doet.

Het enthousiasme bij VMWare is er niet minder om. “We hebben bergen werk verzet om de ondersteuning mogelijk te maken voor Windows 11 VM’s op Fusion, zowel voor Intel als Apple Silicon Macs”, schrijft Productline Manager bij VMWare Michael Roy. Toch geeft hij meteen aan dat de gedragingen op Apple Silicon niet altijd dezelfde zijn als bij Intel. “We kijken uit naar de feedback van de gebruikers om eventuele foutjes weg te vegen, in afwachting van meer ondersteuning later in het jaar.”

Verbeterde TPM

Om ondersteuning voor Windows 11 te garanderen is een Trusted Platform Module (TPM) 2.0 nodig. VMWare heeft haar Virtual TPM verbeterd met ‘Fast Encryption’, automatische paswoordgeneratie en paswoordopslag via KeyChain. De Fast Encryption maakt het mogelijk om enkel de meest noodzakelijke onderdelen van de virtuele machine te coderen. Dat zorgt voor betere prestaties van de VM en verzekert de opslag van belangrijke data.

Om de Fast Encryption te versterken kan Fusion automatisch paswoorden genereren en is de KeyChain als standaard ingesteld om het versleutelde paswoord op te slaan. Dat zorgt voor een groter gebruiksgemak.

Grafische verbeteringen

De 22H2-update zorgt ook voor grafische verbeteringen met 2D grafische drivers voor Windows op ARM VM’s. Mac-gebruikers zullen daardoor in staat zijn om displayinstellingen te veranderen. Het is ook mogelijk om de virtuele machines in 4K of hogere resoluties te laten draaien. De Mesa SVGA-driver geeft tegelijk VM’s met Linux een 3Dhardware boost plus OpenGL 4.3 en GLES 3.1 ondersteuning.

Het is echter niet mogelijk om via de Fusion 22H2 Tech Preview 64 bit x86 VM’s te draaien op M1 Macs. Dat maakt het praktische toepassingsgebied voor Windows-virtualisatie een stuk beperkter. Er bestaat bijvoorbeeld geen 32 bit-versie van Windows 11. Het is ook niet mogelijk om de toepassing te gebruiken om MacOS VM’s te maken. Al werkt VMWare wel aan dit euvel.

De Fusion 22H2 Tech Preview kan je gratis downloaden via de bovenstaande blog van VMWare.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home