VMware Fusion 13 ondersteunt Windows 11 op Mac-toestellen met Arm

Vernieuwingen bij de desktop hypervisors van VMware maken het mogelijk om Windows 11 te draaien op zowel Intel als op Apple Silicon Mac-toestellen.

VMware geeft drie nieuwe virtual machines (VM’s) uit. Het gaat om Workstation en Player voor x86-machines en Fusion 13 voor macOS. In de VM voor macOS zit een nieuwe Virtual Trusted Platform Module (TPM 2.0) geïntegreerd, wat het mogelijk maakt om Windows 11 te draaien.

De mogelijkheden met Mac-toestellen die aangedreven worden door een Intel-chip, zijn momenteel nog groter. Er is volledige ondersteuning voor Windows 11 met VMware Tools. Met een Arm-chip in de binnenkant zijn de opties momenteel beperkter, maar daar komt over de tijd heen verandering in.

lees ook

Van on-prem en public cloud naar soevereine regio’s en telco’s: VMware wil heersen in de multicloud

TPM 2.0

De TPM 2.0 is virtueel en kan aan iedere VM worden toegevoegd. TPM wordt gebruikt door Windows om beveiligingsfuncties te ondersteunen.  Op Fusion zit ook een snelle versie ingebouwd die het prestatieverlies minimaliseert.

Michael Roy, manager van de desktop hypervisors-productlijn bij VMware, legt uit hoe het werkt: “Snelle encryptie gebruikt dezelfde kracht als volledige encryptie en versleutelt alleen de delen van de VM die nodig zijn om het TPM-apparaat te ondersteunen, waardoor het presteert terwijl de beveiliging behouden blijft. De encryptiesleutel wordt ook opgeslagen in Mac Keychain, zodat u het niet elke keer hoeft in te typen wanneer u de VM opstart.”

Workstation

Workstation breidt het aantal ondersteunde platformen dan weer uit. Er is voortaan ondersteuning voor Windows Server 2022, Ubuntu 22.04, 20.04 en 22.10, Debian 11.5 en 12, Fedora 37 en 36, RHEL 9 en tot slot FreeBSD 12 en 13.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home