Van de kelder naar de cloud: de meerwaarde van een partner

[Partnerinfo] Is je IT-omgeving aan een modernisering toe? Dan lonkt een migratie naar de cloud Je kan natuurlijk on-premises blijven werken, maar is een datacenter onderhouden echt je core business? En zet je je IT-talent niet beter elders in?

Klanten weten meer dan ooit wat ze willen en het is aan organisaties om daar snel op in te spelen. Daarbovenop maakte de coronapandemie duidelijk dat een stevige maar flexibele IT-fundering de sleutel is om in te spelen op een veranderende markt. Dat geeft je de keuze: blijf je investeren in het rigide datacenter in de kelder, waar schaars IT-personeel tijd en moeite moet investeren gewoon om bestaande zaken draaiende te houden? Of kies je voor meer wendbaarheid in de cloud?

Een cloudmigratie klinkt groot en schrikt misschien af. Heb je de juiste expertise wel in huis? Misschien niet: dat is immers niet je core business. Daarom klop je best van het begin aan bij een partner. Als je naar de cloud verhuist, moeten de fundamenten van de infrastructuur juist liggen. Een partner heeft de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat de fundamenten van het begin af aan stevig zijn. Eerst moeten networking en security goed zitten, pas dan kan je de rest van de omgeving bouwen.

Prioriteiten definiëren

De ene cloudmigratie is de andere niet, en ook daar helpt een partner. Een ervaren externe partij kan meekijken naar je huidige omgeving. Samen bepaal je dan wat belangrijk is en hoe je naar de cloud wil. Alles is mogelijk, van een eenvoudige migratie van bestaande legacy software tot een complete modernisering van het IT-landschap met cloud native-apps. Met zoveel mogelijkheden raak je als onderneming door de bomen het bos al eens kwijt. Een ervaren partner helpt je de juiste prioriteiten te identificeren.

Naar de cloud gaan, blijft natuurlijk een grote sprong. Samen met een partner ben je er zeker van dat er over iedere stap in het proces nagedacht is. Het hele traject wordt gepland en het migratieplan beschreven. De focus is niet het proces zelf, maar de reden: waarom ga je naar de cloud en wat wil je bereiken? Een migratie gaat immers gepaard met een visie op de toekomst.

Nieuwe mogelijkheden

Eens je in de cloud zit, gaan er plots vele nieuwe deuren open. Daar kan een partner je wijzen op mogelijkheden waar je zelf nog niet aan gedacht hebt, zoals de integratie van AI en machine learning in je processen. Eens je op een goede manier met je organisatie in de cloud zit, ben je klaar voor de toekomst. Je IT’ers hoeven de oude datacenter-infrastructuur niet meer in de lucht te houden, en kunnen samen met de partner nadenken over nieuwigheden die de organisatie echt vooruithelpen.

Natuurlijk kan je ook on-premises blijven en je eigen datacenter onderhouden. In dat geval moet je wel investeren in infrastructuur en onderhoud. Moderne mogelijkheden implementeren wordt bovendien moeilijker. En als er toch iets misloopt, heb je geen aanspreekpunt.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Devoteam G Cloud. Klik hier voor meer informatie rond het partnership met Google Cloud en wat Devoteam G Cloud als Premier Partner voor jouw organisatie kan betekenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home