Telenet verbetert mobiele 5G-netwerk met AI

5G antenne

Telenet laat in samenwerking met Ericsson AI los op zijn 5G-netwerken. Dat resulteert in hogere beschikbaarheid en lager energieverbruik.

Telenet werd in het meest recente onderzoek van Open Signal bekroond de titel van beste 5G-netwerk in België op vlak van beschikbaarheid en kwaliteit. In een persaankondiging deelt Telenet nu zijn geheim. Samen met Ericsson, sinds 2017 de infrastructuurpartner van Telenet, ontwikkelde de provider een AI-systeem om een hoge beschikbaarheid te garanderen.

lees ook

Orange heeft het snelste 5G-netwerk, Telenet het meest consistente

Het netwerkoperatiesysteem  bestaat uit twee lagen. De basis wordt gevorm door de Ericsson Operation Engine. Daarop wordt ieders favoriete technologie AI losgelaten voor proactieve optimalisatie van het netwerk. De implementatie van meer dan 110 automatiseringsregels leidt tot een incidentreductie van 16 procent, claimt Telenet. Dat resulteert in een netwerkbeschikbaarheidsgraad van 99,91 procent.

De toevoeging van AI op het netwerk heeft nog bijkomende voordelen. AI moet zorgen tot een hogere energie-efficiëntie en bijkomende energiebesparingen.

We zijn blij dat de vruchtbare samenwerking tussen Telenet en Ericsson resulteert in een toonaangevend 5G-netwerk in België. Tegen het einde van dit jaar mikken we op een dekkingsgraad van meer dan 65 procent”, zegt Telenet CTO Luk Bruynseels.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home