Synology stopt Ryzen Embedded-processor in nieuwe Rackstation

synology rs1221

Synology volgt de RS1219+ op met een nieuwe Rackstation: de Synology RS1221+. Dat toestel behoudt de vormfactor maar krijgt binnenin een stevige upgrade.

Synology vernieuwt het binnenwerk van de RS1219+ en noemt het eindresultaat de Rackstation RS 1221+ Dat toestel bevat net als zijn voorganger 8 bays voor HDD’s en SSD’s en heeft achteraan twee ethernetpooten, twee USB 3.0-poorten en een e-sata-uitbreidingssleuf. De opslagserver is net als andere Synology-hardware uitbreidbaar met een expansietoestel dat nog eens zes extra HDD’s ondersteunt.

AMD-processor

Als die specificaties klinken bekend in de oren van iemand die vertrouwd is met de RS1219+. Het grote verschil met dit nieuwe toestel vind je binnenin. Synology bedankt de Intel Atom-processor voor bewezen diensten en klopt aan bij AMD voor de rekenkracht.

De rackstation wordt nu aangedreven door een AMD Ryzen V1500B. Dat is een quadcore-chip met een basiskloksnelheid van 2,2 GHz. De processor heeft een TDP van 16 watt en is gebouwd op de eerste generatie van AMD’s Zen-architectuur. Synology complementeert de cpu met een bescheiden 4 GB aan DDR4 ECC-geheugen in één dimm, maar dat is uitbreidbaar tot 32 GB over twee slots.

Prestaties

Synology geeft nog mee dat de rackstation in staat is tot sequentiële leesprestaties tot 2,3 GBps en 100K 4K random lees-IOPS. Die prestaties zijn natuurlijk afhankelijk van het type opslag dat je in de SATA-bays stopt. Niets houdt je immers tegen om voor flash te kiezen.

Het toestel heeft een bescheiden voetafdruk met een diepte van 30 cm. Dat wordt 38 cm wanneer je voor de RS1221RP+ kiest. De RP-variant heeft een extra stroomvoorziening aan boord voor redundantie.

lees ook

Synology lanceert langeverwachte bèta van DiskStation Manager 7.0

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home