Synology lanceert FlashStation FS4310 voor middensegment

Synology kondigt de FlashStation FS3410 aan. Dat toestel biedt hoge prestaties voor opslag gericht op organisaties die zich onder andere met BIM- en CAD-projecten bezighouden.

Synology introduceert een nieuw FlashStation in zijn midrange 3000-reeks: de Synology FlashStation FS3410. Dat toestel heeft een 2U-vormfactor en is voorzien van 24 bays voor 2,5 inch SATA-SSD’s.

Oude processor

Onder de motorkap kiest Synology voor een Intel Xeon-processor met acht kernen: de Xeon D-1541. Dat is een verrassend oude chip voor een nieuw product. De Broadwell-gebaseerde 14 nm-processor werd door Intel immers al aan het einde van 2015 uitgebracht. Verder stopt Synology één 16 GB-geheugenmodule in het FlashStation. Optioneel kan je het geheugen wel uitbreiden tot 128 GB, verdeeld over vier slots.

De FS3410 heeft twee 10 GbE-poorten aan boord met nog eens vier gewone gigabit ethernetpoorten. Allen ondersteunen ze Link Aggregation en Failover. Synology voorziet verder nog twee USB 3.2 Gen 1-poorten en twee optionele PCIe-uitbreidingssleuven.

Prestatiegerichte toepassingen

Het toestel werkt onder andere met VMware vSphere en Microsoft Hyper-V, zowel voor snelle back-ups als om de VM’s op te draaien. Verder ziet Synology dit toestel als uitermate geschikt voor organisaties die lokaal krachtige zakelijke toepassingen willen draaien of werknemers die via gedeelde opslag CAD- of BIM-projecten uitwerken.

Het nieuwe FlashStation is per direct beschikbaar via partners. De adviesprijs voor het toestel (zonder opslag) bedraagt 5.700 euro exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home