Synology DSM 7.1 Beta verfijnt opslagbeheer en voegt nieuwe functies toe

synology NAS

Synology stelt DSM 7.1 Beta beschikbaar voor compatibele NAS-systemen. De focus ligt op optimalisatie, maar er worden ook heel wat nieuwe functies toegevoegd.

Synology lanceert de eerste publieke bèta van DSM 7.1. In tegenstelling tot de reuzensprong die DSM 7.0 was, focust de nieuwste update op verfijning van geïntroduceerde nieuwe functies en andere optimalisaties. Het aantal nieuwe toepassingen beperkt zich tot complete bare-metal back-ups van volledige systemen. Andere optimalisaties zijn:

  • Active Backup for Business: bandbreedtecontrole, meer granulariteit binnen monitoring en reporting, ondersteuning voor DSM back-ups
  • Active Insight: Hyper Backup taakstatus, gecentraliseerde monitoring van inlogactiviteit
  • Synology C2 Hybrid Share: snapshots aan serverkant voor betere bestandsbescherming
  • Directory Server: ondersteuning voor alleen-lezen domeincontrollers voor een veiligere en flexibelere uitrol
  • Synology Drive: vernieuwd mobiel gebruiksgemak en verbeterde monitor- en auditmogelijkheden
  • MailPlus: Virtual DSM-ondersteuning, meer beheeropties, verbeteringen rond import en migratie
  • Virtual Machine Manager: opslag I/O prestatieverbeteringen en QoS-capaciteiten

Nu al updaten?

Het is belangrijk om te benadrukken dat het om een bètaversie gaat van Synology DSM en dat er nog stabiliteitsproblemen kunnen optreden. Heb je een NAS liggen die niet in een productie-omgeving draait en wil je graag met de nieuwe functies aan de slag? Dan kan je hier terecht om de bèta te downloaden.

Heb je geen van bovenstaande nieuwigheden acuut nodig? Blijf dan nog even weg van deze eerste bètaversie tot Synology de belangrijkste bugs heeft weggewerkt. Een deadline voor de stabiele release van DSM 7.1 is er voorlopig nog niet.

Synology DSM 7.0 was vorig jaar de grootste update ooit van Synology met ontzettend veel nieuwe functies. Lees onze complete gids rond DSM 7.0 hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home