Synology breidt flash-portfolio uit met FlashStation FS2500 voor kmo’s

NAS- en serverspecialist Synology voegt een nieuwe telg toe aan zijn all-flash-portfolio. De FlashStation FS2500 is een snelle opslagserver voor kmo’s op maat van latencygevoelige workloads.

Synology lanceert een nieuwe server voor snelle flash-opslag: de FlashStation FS2500. Het toestel heeft ruimte voor twaalf 2,5 inch-SATA-SSD’s en dat in een 1U-vormfactor. De rekenkracht komt van een quadcore AMD Ryzen V1780B, geklokt op 3,35 GHz.

Synology voorziet verder 8 GB aan DDR4 ECC-geheugen dat uitbreidbaar is tot maximaal 32 GB. Met de maximale hoeveelheid geheugen geconfigureerd ondersteunt het toestel opslagvolumes tot 200 TB. De FlashStation FS2500 is uitgerust met twee 10 GbE en twee klassieke gigabit-ethernetpoorten. Je kan de connectiviteit uitbreiden via het PCI 3.0-expansieslot. De server heeft twee afzonderlijke stroomvoorzieningen aan boord voor maximale betrouwbaarheid.

Synology richt zich met het toestel op kmo’s die nood hebben aan een toestel dat latencygevoelige workloads ondersteunt. Denk aan virtuele machines, databases of mailservers.

DSM

Software van dienst is de eigen DiskStation Manager (DSM) van Synology, waarvan versie 7.1 pas werd aangekondigd. DSM is een krachtig maar overzichtelijk en gebruiksvriendelijk besturingssysteem en het paradepaardje van het Synology-aanbod. Het OS is heel instapvriendelijk: een handige bonus voor kmo’s die nood hebben aan hardware zoals de FS2500 maar geen uitgebreid IT-departement in dienst hebben.

Synology communiceert nog geen adviesprijs voor de FlashStation FS2500. Het toestel zou wel ‘kostenefficiënt’ zijn, al is dat zonder prijs moeilijk te beoordelen. De Taiwanese fabrikant geeft al wel mee dat het ding vijf jaar garantie krijgt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home