Supermicro zet in op ARM en Ampere met nieuwe Mt. Hamilton-servers

Supermicro

Supermicro lanceert een nieuwe reeks van servers gebouwd rond de Ampere Altra-cpu. De toestellen zijn voornamelijk gericht op clouddatacenters.

Supermicro lanceert nieuwe Mt. Hamilton-servers. Het gaat om een reeks van toestellen gebouwd rond hetzelfde moederbord, met daarin een Ampere Altra of een Ampere Altra Max-chip. Supermicro richt zich met de nieuwe servers op clouddatacenters en wijst erop dat ze hoge prestaties aan een lage latency bieden.

128 kernen

De Altra-processors van Ampere zijn gebaseerd op de ARM-architectuur en Arm-designs. Altra propt tot 128 rekenkernen op één chip. Meer zal je vandaag niet vinden, al komt AMD stilaan aardig in de buurt. Mt. Hamilton hanteert dan ook een single socket-configuratie, aangezien Supermicro er vanuit gaat dat het aantal rekenkernen wel volstaat.

De servers kunnen nog overweg met tot vier terabyte aan geheugen en zijn gebouwd met een modulair design. Dat laat klanten toe om flexibel I/O-configuraties te kiezen.

ARM doet het goed

De introductie van de servers is een zoveelste pluim voor de hoed van ARM. De architectuur ontpopt zich steeds meer als waardig alternatief voor x86. In de cloud maakt AWS zijn eigen ARM-chips met Graviton, maar verder is het Ampere dat de handschoen opneemt en zich positioneert als uitdager voor Intel en AMD.

lees ook

AWS lanceert Graviton 3E-processor voor HPC-workloads samen met Nitro v5

Dat grote en gevestigde namen in serverland zoals Supermicro (en HPE) zowel ARM als Ampere serieus nemen, toont aan dat de architectuur een mooie toekomst heeft. Intel en AMD zullen niet alleen klanten moeten overtuigen van hun voorsprong tegenover elkaar, samen moeten ze steeds meer het gebruik van x86 verantwoorden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home