Supermicro zet vaart achter vloeistofgekoelde datacenters 

Supermicro

Supermicro breidt uit met nieuwe campussen voor vloeistofgekoelde datacenters in Silicon Valley. Hiermee wil het IT-bedrijf beantwoorden aan de stijgende vraag en meesurfen op de AI-golf. 

Het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro kondigt aan dat het nieuwe campussen opent naarmate de vraag naar vloeistofgekoelde datacenters toeneemt. De faciliteiten zullen deel uitmaken van het nieuwe vloeistofgekoelde ecosysteem, waardoor de tijd die nodig is om aan klanten over de hele wereld te leveren, wordt verkort. Hiermee wil Supermicro kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar vloeistofgekoelde datacenters, die voornamelijk het gevolg zijn van de AI-rage.  

Stijgende vraag

Steeds meer bedrijven omarmen AI wat ertoe leidt dat er krachtigere systemen nodig zijn met meerdere hot-running GPU’s. Supermicro wil beantwoorden aan die behoefte door drie nieuwe faciliteiten voor vloeistofgekoelde datacenters te openen in Silicon Valley. Het bedrijf zal zich richten op het leveren van plug-and-play-installaties aan klanten. 

“We verwachten dat vloeistofgekoelde datacenters in de komende twee jaar zullen groeien van historisch minder dan 1% naar een verwachte 15% en tot 30% van alle datacenterinstallaties”, aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. 

Milieu-aspect

Naast de AI-hype speelt het milieu-aspect ook een belangrijke rol. Het elektriciteitsverbruik en de impact op het milieu worden verminderd en de operationele kosten kunnen tot 40 procent lager zijn in vergelijking met traditionele, luchtgekoelde datacenters. 

lees ook

De ecologische voetafdruk van AI: een tikkende tijdbom?

“Veel datacentereigenaren zijn op zoek naar elektriciteitsbesparende Direct Liquid-Cooled (DLC)-oplossingen”, aldus Liang. “Supermicro ontwikkelt vloeistofgekoelde oplossingen voor bouwstenen voor AI-fabrieken en de HPC-markt.” 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home