Smals sluit nieuw raamcontract met NTT voor netwerkbehoeften overheid

ntt

NTT wordt voor de derde keer op rij partner van Smals voor de uitrol en het onderhoud van de digitale netwerkdiensten. Het nieuwe contract laat ruimte voor een forse uitbreiding van de verwerkingscapaciteit.

Smals sluit een raamovereenkomst van ongeveer 20 miljoen euro met NTT (het vroegere Dimension Data). Het is de derde keer op rij dat de gemeenschappelijke ICT-organisatie van de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg in zee gaat met NTT. De overeenkomst loopt voor de komende vier jaar. Gedurende die periode zal NTT instaan voor zowel hardware als software, installatie en bijhorende diensten.

Snellere uitrol

De overeenkomst behelst in eerste instantie de sociale- en gezondheidssector maar ook andere overheidsdiensten kunnen van het contract gebruik maken. Zo hoeven ze zelf geen aanbesteding meer te plaatsen wanneer ze hun netwerkdiensten willen upgraden, wat de aankoop en installatie stevig moet versnellen.

De digitalisering van de overheid plaatst een steeds grotere druk op digitale diensten, klinkt het. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn daarom belangrijke peilers van het contract, dat ook naar de toekomst kijkt. Zo is het mogelijk om de verwerkingscapaciteit van de diensten en daarmee ook het onderliggende netwerk de komende jaren stevig uit te breiden.

Kritieke diensten

In de datacenters van Smals draaien diensten zoals Orgadon, het eHealth-platform en eBox. Die services en andere kritieke infrastructuur moet permanent beschikbaar blijven en performant werken.

“We werken al sinds 2015 onafgebroken met NTT samen voor netwerk- en veiligheidsinfrastructuur”, zegt Frank Robben, CEO van Smals. ‘Er is samen al veel kennis opgebouwd.” De selectie kwam er natuurlijk pas na een gepubliceerde overheidsopdracht. De financiële competitiviteit van NTT speelde een belangrijke rol in de selectie. “Smals kan een beroep doen op onze schaalvoordelen om zo de beste prijzen te krijgen”, verduidelijkt Liesbeth Monseur, Services Director België bij NTT. Robben: “Naast een competitieve prijs genieten we advies en begeleiding met de nodige expertise tijdens de loop van al onze projecten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home