Seagate lanceert helium-gevulde 16 TB Exos X en IronWolf HDD’s

seagate 16 tb

Seagate lanceert drie verschillende 16 TB HDD’s voor het enterprise-segment. De drie helium-gevulde schijven maken gebruik van CMR (conventional magnetic recording) en zijn beschikbaar in Exos X (Datacenter), IronWolf (NAS) en IronWolf Pro (NAS).

Vandaag levert Seagate actief Exos X-schijven aan hyperscaleklanten en biedt hen een extra optie met de nieuwe 16 TB-schijf. De Exos X16 is een 3,5” 7200 RPM-schijf met SED-opties (self-encrypting drive). De HDD maakt gebruik van negen platters om tot 16 TB te komen.

Seagate claimt dat de nieuwe Exos X16 33% meer opslag levert per rack vergeleken met de 12 TB-variant, waardoor de TCO zou dalen voor datacenter operatoren. De schijf is beschikbaar in twee smaken: SATA (6 Gbps) en SAS (12 Gbps).

De Exos X16 16TB HDD SATA (ST16000NM001G) heeft een adviesprijs van 629 dollar. Het SAS-model (ST16000NM002G) kost 639 dollar. Beide schijven zijn vanaf vandaag beschikbaar.

IronWolf (Pro)

Naast de Exos X16 lanceert Seagate ook twee IronWolf-varianten voor NAS. Deze schijven krijgen een workload rating van 300 TB per jaar. Met de IronWolf Pro mikt Seagate op de kmo-markt die dagelijks zware workloads verwerkt. De klassieke IronWolf-versie is meer gericht voor thuisgebruik of kleine kantoren.

Seagate België laat aan de redactie weten dat de 16 TB IronWolf HDD kost 599 euro. De Pro-variant kost 60 euro meer. Beide schijven zijn vanaf eind juni beschikbaar in de winkel.

 

Gerelateerd: Seagate verrast met eerste NAS-SSD

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home