Seagate introduceert Exos AP-opslagservers met AMD Epyc aan boord

Opslagspecialist Seagate pakt uit met nieuwe eigen opslagservers aangedreven door Epyc-chips van AMD. De toestellen komen met optionele high availability-componenten.

Seagate introduceert wat het om de een of andere reden een ‘Exos Aplication Platform met nieuwe geavanceerde controller’ noemt. In mensentaal gaat het op nieuwe opslagservers, aangedreven door AMD Epyc-CPU’s van de tweede generatie. Opslag is natuurlijk de core business van Seagate, en de servers combineren opslagcapaciteiten met compute.

Redundantie

De toestellen komen optioneel met meerdere controllers en voedingen voor redundantie. Loopt er iets mis met één van de componenten, dan blijft de server verder werken. In iedere controller vind je naast de AMD-processor ook één of twee NVMe-opstartdrives. De server zelf werkt met SAS-drives via twee Gen 4 x8 PCIe-lanes gelinkt aan een 12G Broadcom SAS-controller. De opslagcapaciteit in de servers is verder uitbreidbaar met Exos E SAS-uitbreidingstoestellen.

De toestellen zijn beschikbaar met 8-core, 12-core en 16-core-processors. De CPU’s voorzien verder 200GbE aan netwerkconnectiviteit over PCIe 4. Geheugen is uitbreidbaar tot 126 GB. De Seagate Exos AP zit in hetzelfde chassis dat je al kent van het SAN-portfolio van de fabrikant. De servers komen in verschillende configuraties, van 2U tot 5U. De toestellen moeten nog in de loop van december op de markt verschijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home