Seagate lanceert 24 TB Exos harde schijf voor datacenteropslag

De nieuwe 24 TB Exos harde schijf van Seagate werkt met 10 schijven van 2,4 TB en focust op hyperscalers en datacenters.

De Seagate Exos X24 is ontworpen voor maximale opslagcapaciteit en de grootste efficiëntie wat rack-ruimte betreft, met focus op hyperscalers. De nieuwe 3,5 inch 7200 RPM harde schijf met helium heeft zowel SATA- als SAS-interfaces en levert verbeterde caching die volgens Seagate beter presteert dan oplossingen die enkel gebruikmaken van lees- of schrijfcaching.

De Exos X24 bevat tien schijven van elk 2,4 TB, wat het binnen de line-up van Seagate de harde schijf met de hoogste dichtheid maakt.

De op conventionele magnetische opname (CMR) gebaseerde Exos X24 van 24 TB levert een belangrijke mix van capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid. Seagate blijft klanten ook de flexibiliteit bieden van een SMR-configuratie (shingled magnetic recording) Exos X24 met een capaciteit tot 28 TB.

Exos X24 levert een verhoogde sustained data rate (SDR) tot 285 MB/s en een MTBF-score (meantime between failures) van 2,5 miljoen uur. Het biedt encryptietechnologie met self-encrypting drive (SED), SED-FIPS en instant secure erase (ISE). De Exos X24 wordt aangeboden met een beperkte garantie van 5 jaar.

De Exos X24-kwalificatieschijven van Seagate worden nu verzonden naar belangrijke klanten. De productieschijven zullen in december in grote hoeveelheden beschikbaar zijn via distributiekanalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home