Samsung toont SSD van 256 TB

samsung

Samsung wil zoveel mogelijk opslag in één server stoppen en toont daartoe een SSD van 256 TB. Die is een stuk efficiënter dan een combinatie van kleinere SSD’s.

Samsung laat een SSD zien met een capaciteit van maar liefst 256 TB. De geheugenspecialist pakt ermee uit op de Flash Memory Summit in Californië. De SSD gebruikt QLC-NAND en heeft een erg hoge dichtheid om het volume te accommoderen.

Meer en zuiniger

 Samsung maakt zich sterk dat de SSD enkele troeven heeft boven exemplaren met lagere capaciteiten. Om te beginnen is er natuurlijk het fysieke formaat: meer terabytes in één SSD, impliceert meer totale capaciteit in een gegeven server. De hogere dichtheid zou ook goed zijn voor milieu en spaarrekening. Samsung stelt dat de SSD van 256 TB zeven keer minder stroom verbruikt dan acht SSD’s van 32 TB.

De drives zijn exclusief voor de servermarkt bedoeld en worden geïntroduceerd met het oog op AI-workloads, al is dat vermoedelijk ook omdat je vandaag niets kan introduceren zonder AI toch even te vermelden.

Andere SSD’s

Met dat in het achterhoofd laat Samsung ook een nieuwe petabyte scale SSD-oplossing zien. Daar combineert de fabrikant een enorme capaciteit aan opslag in een enkel toestel. Die oplossing gaat hand in hand met een softwareplatform genaamd Flexible Data Placement (FDP). FDP is opensource en zorgt ervoor dat de petabyte scale SSD optimaal gebruikt wordt.

Tot slot vermeldt Samsung de PM1743-SSD nog. Die bestaat al sinds vorig jaar en heeft een capaciteit van maximaal 15,36 TB. Samsung heeft de drive nu gekoppeld aan een PCIe 5.0-interface voor hogere snelheden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home