Samsung toont eerste PCIe 5.0-SSD gericht op servers

Samsung toont zijn eerste PCIe 5.0-SSD. Het ding krijgt razendsnelle lees- en schrijfsnelheden mee en zal zijn opwachting maken in servers.

Samsung lanceert de PM1743: een supersnelle SSD die gebruik maakt van de PCIe 5.0-standaard. De SSD krijgt een sequentiële leessnelheid van 13 GBps mee, gecombineerd met een schrijfsnelheid van 6,6 GBps. De random lees- en schrijfsnelheden bedragen respectievelijk 2.500K IOPS en 250K IOPS. De prestaties liggen zo bijna dubbel zo hoog dan bij Samsungs PCIe 4.0-drives.

De SSD’s komen met capaciteiten van 1,92 TB tot en met 15,36 TB. De Koreaanse opslagspecialist zal 2,5 inch-drives en 3 inch EDSFF-varianten naar de markt brengen. Productie in volume en bijhorende beschikbaarheid staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

Servers

De PM1743 is exclusief gericht op gebruik in servers. Daar kan de drive als bliksemsnelle bootschijf dienen of als SSD voor een all-flash-oplossing met ongeziene prestaties.

De specificaties van de SSD geven ons verder een eerste blik op de toekomst. Intel Alder Lake is immers al compatibel met PCIe 5.0, al introduceerde Intel voorlopig alleen nog maar desktopchips van de twaalfde generatie. In de toekomst mag je SSD’s met gelijkaardige prestaties voor workstations en ultrabooks verwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home