Samsung lanceert zijn eerste Zoned Namespace SSD voor servers

samsung logo

Samsung introduceert met de PM1731a een SSD voor servers die tot vier keer langer moet meegaan dan conventionele drives dankzij Zoned Namespace-technologie.

Samsung lanceert de PM1731a-SSD voor servers. Dat is een 2,5 inch SSD met 2 TB of 4 TB aan opslag, gebouwd met de zesde generatie van de V-NAND-technologie van het bedrijf. De drive valt op omdat het de eerste SSD is van Samsung gebouwd om te Zoned Namespace (ZNS)-technologie te omarmen, uitgewerkt door de NVMe-standaardorganisatie.

ZNS

ZNS deelt het beschikbare geheugen op in onafhankelijke zones, gericht op de opslag van gelijkaardige types data. Het onderscheid gebeurt op basis van onder andere toegangsfrequentie. De data die binnenkomt bij de SSD wordt automatisch in de juiste zone geplaatst. Dat is een verschil met klassieke SSD’s, die gegevens op een meer willekeurige manier bewaren. Een gewone SSD moet na een schrijfopdracht de data nog ordenen op de achtergrond, terwijl een ZNS-SSD dat werk vooraf doet. Zo wordt de SSD in totaal minder belast, en zou de drive drie tot vier keer langer meegaan.

De PM1731a heeft volgens Samsung geen nood meer aan overprovisionering van de beschikbare opslag dankzij ZNS. Zo krijgen gebruikers toegang tot alle opslag op de SSD. Samsung gaat de nieuwe drive nu in volume produceren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home