Cisco voegt honderdduizenden SaaS-applicaties toe aan het ThousandEyes-platform

Cisco ThousandEyes

Cisco Systems maakt het ThousandEyes-platform nog krachtiger. Het bedrijf breidt de functies van het platform uit naar honderdduizenden software-as-a-service (SaaS)-applicaties. Op die manier kan nog meer netwerkverkeer worden gemonitord.

Het platform van ThousandEyes is erop gericht bedrijven inzichten te geven in de toestand van hun netwerkverkeer en hoe dat zich verspreidt over de wereld. Doet een probleem zich voor op het netwerk, dan kunnen IT-teams precies zien waar data vastraakt. Daarnaast kan ThousandEyes bedrijven helpen met het identificeren van mogelijk zwakke punten in hun netwerken.

Aan het ThousandEyes-platform voegt Cisco nu een hoop netwerkverkeer toe. De nieuwe functie Application Outages zal het namelijk toelaten om inzicht te krijgen in duizenden populaire SaaS-applicaties.

Naast het feit dat het gaat om populaire applicaties, houdt Cisco er ook rekening mee dat applicaties zo worden gekozen dat bedrijven in eender welk werelddeel er iets aan hebben.

Netwerkverkeer verandert

Cisco voegt de nieuwigheden aan het platform toe op een moment dat de multicloud-strategie meer en meer zijn weg vindt naar bedrijven. Dat is nodig in een werkwereld waarin niet iedereen vanop kantoor werkt.

“Nu meer mensen toegang hebben tot applicaties buiten het kantoor en veel van die applicaties ook nog in verschillende clouds zitten, zijn de netwerken die al deze zaken met elkaar verbinden buiten de bedrijfsperimeter gegroeid”, verklaart het bedrijf.

Live map

Tot slot heeft ThousandEyes een live map gecreëerd. Tot de Internet Outages Map heeft iedereen toegang. Daarop kunnen gebruikers informatie vinden over internet- en SaaS-applicatiestoringen. Om accuraat te zijn, vertrouwt de kaart op miljarden metingen die dagelijks plaatsvinden.

Bron: ThousandEyes

Strategische overname

In 2020 kocht Cisco het bedrijf ThousandEyes over dat destijds nog een network intelligence-startup was. Door de overname kon de technologie van ThousandEyes geïntegreerd worden in Enterprise Networking, de clouddiensten en de AppDynamics-diensten van Cisco.

lees ook

ThousandEyes is ‘Google Maps’ voor applicatieverkeer tussen alle IT-omgevingen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home