Red Hat en ABB bundelen krachten voor industriële edge en hybride cloud

ABB OT robotarm

Bedrijven die de procesautomatisering en industriële software van ABB gebruiken, schalen deze oplossingen in vanaf nu eenvoudig met de enterpriseplatformen en applicatiediensten van Red Hat.

Door deze samenwerking wordt de automatiseringssoftware van ABB gevirtualiseerd en gecontaineriseerd met Red Hat OpenShift. De hardware is hierdoor flexibel inzetbaar, wat op basis van applicatiebehoeften wordt geoptimaliseerd. Verder biedt het efficiënte systeemorkestratiemogelijkheden voor realtime, datagestuurde besluitvorming in edge-omgevingen en voor verdere dataverwerking in de cloud.

Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform, biedt ABB een applicatieplatform voor kleine single node-systemen tot grootschalige hyperconverged clusters aan de industriële edge. Dit vereenvoudigt de ontwikkelings- en beheerinspanningen voor de klanten van ABB.

OpenShift verbetert de flexibele inzet en schaalbaarheid van ABB Ability Edgenius, een edge-platform voor industriële softwaretoepassingen, naast met ABB Ability Genix Industrial Analytics and AI Suite. Dit enterprise-platform en deze applicatiesuite maken gebruik van industriële AI om digitale bedrijfsresultaten voor klanten te realiseren. ABB’s Edgenius en Genix kunnen beiden veilig schalen over meerdere implementaties. Door de samenwerking met Red Hat biedt ABB mogelijkheden als zero-touch provisioning, wat het beheer en de consistentie in fabrieksomgevingen verbetert.

lees ook

Opgepast voor de hype: de misvattingen over DevOps en cloud first volgens Red Hat

Matt Hicks, executive vice president, Products and Technologies bij Red Hat: “Samen met ABB zijn we van plan om de overgang van geautomatiseerde naar autonome operaties te stroomlijnen en de huidige en toekomstige productiebehoeften te ondersteunen met behulp van opensource-technologieën.”

Bernhard Eschermann, Chief Technology Officer bij ABB Process Automation: “Dankzij deze alliantie helpt ABB zijn klanten nog beter bij het optimaliseren van hun bedrijfsactiviteiten in een snel evoluerend digitaal landschap. Het geeft ze toegang tot de tools die ze nodig hebben om de fabrieksbrede IT en OT te integreren, terwijl de risico’s worden verminderd en prestaties worden geoptimaliseerd.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home