Alleen Europa ziet het aantal datacenterswitches niet groeien

datacenter

De omzet van datacenterswitches nam in een jaar tijd met twintig procent toe. Alleen in de regio EMEA werd er geen groei opgetekend.

In het derde kwartaal lag de omzet van datacenterswitches twintig procent hoger dan in hetzelfde kwartaal in 20021. De verbeterde toeleveringsketens en de aanhoudende vraag van cloudserviceprovders worden als reden aangeduid door het rapport van Dell’Oro Group.

Met de cloud gaat het goed en dus nemen de investeringen in deze industrie niet af. Heel wat IT-bedrijven dienen te besparen en zien zichzelf daardoor gedwongen om grote ontslagrondes te organiseren. Bij de cloudindustrie blijkt dat anders te zijn en kondigde AWS onlangs zelfs aan nog te willen uitbreiden in 2023.

200 Gbps- en 400 Gpbs-netwerkuitrusting zijn inmiddels twee miljoen keer verkocht. Anders gesteld kwam twintig procent van de omzet uit de verkoop van deze en snellere switches. “Naarmate de bevoorrading blijft verbeteren, worden er eindelijk meer bestellingen uitgevoerd, wat blijkt uit de sterke tweecijferige groei van verzendingen gedurende het kwartaal”, stelt Sameh Boujelbene, Senior Research Director bij Dell’Oro Group.

EMEA

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zag de situatie er anders uit en daalde de omzet niet. De redenen daarvoor zijn aanhoudende problemen in de toeleveringsketen, de slechte economische situatie en stijgende energieprijzen.

lees ook

HCI als wapen tegen CO2 en stijgende energiekosten

Desondanks neemt de totale omzet toe en er wordt verwacht dat de EMEA-regio ook in de totale jaaromzet niet doorweegt: “Met zo’n sterke prestatie in de eerste negen maanden van het jaar ligt de markt op schema om in 2022 een sterke tweecijferige groei te realiseren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home