Qualcomm vraagt aan telecomproviders om dringend Wifi 6 te omarmen

wi-fi 6 easymesh

Qualcomm benadrukt dat nieuwe wifi-technologieën moeten worden omarmd door telecomproviders om de toekomstige explosie aan data te counteren. Het spreekt voor zich dat Qualcomm graag zijn nieuwe chips met Wifi 6 wil promoten, maar het argument houdt wel steek.

Volgens Qualcomm verdubbelt het aantal geconnecteerde toestellen per huishouden elke twee jaar sinds 2012. Tegen 2020 zouden dat gemiddeld 24 toestellen moeten zijn. Het totaal aantal geconnecteerde toestellen binnen bedrijven zou naar 4 miljard groeien tegen 2022.

Telecomproviders moeten daarom de overgang naar wifi omarmen om de toestroom aan data baas te blijven. Met 5G verwacht Qualcomm een explosie aan geconnecteerde toestellen. “We verwachten dat een telecomprovider zijn focust verlegt naar wifi eerst”, zegt Qualcomm President Cristiano Amon aan ITProToday.

Verban ‘basismodems’

“Service providers moeten de overgang tussen wifi en 5G omarmen als specifieke binnen- en buitentechnologie”, benadrukt Amon. “Ze moeten niet in basismodems investeren die enkel het absolute minimum garanderen. Als zij het niet doen, kunnen grote cloudspelers zoals Amazon, Microsoft of Google in het spel komen als beheerders van geconnecteerde toestellen, inclusief de vloot aan data die wordt gecreëerd.”

De Atheros-divisie van Qualcomm heeft Broadcom als belangrijkste concurrent binnen de wifi access points. Qualcomm staat sterk binnen de consumentenmarkt, maar Broadcom is dominanter aanwezig binnen de modemmarkt van service providers als onderdeel van een internetabonnement.

We schreven eerder dit jaar al een trendstuk over het onbeminde wifi 6 naast het populaire 5G. Dit was onze conclusie toen:

Investeer je in nieuwe mobiele telefoons voor je bedrijf of plan je je laptopvloot te vernieuwen, vraag dan niet naar 5G-connectiviteit. Die zal je vooral geld kosten en geen voordelen opleveren. Zorg er wel voor dat je Wifi 6-compatibele toestellen koopt. Zo kan je in de heel nabije toekomst je access points upgraden en meteen ten volle genieten van een snellere, veiligere en stabielere draadloze verbinding voor alle toestellen.

Gerelateerd: Staar je niet blind op 5G: waarom het onbeminde Wifi 6 belangrijker is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home