Qnap introduceert NAS met 30 bays en 25 GbE

Qnap lanceert de TS-h3088XU-RP: een nieuwe grote NAS voor flash-opslag. Het ding brengt stevige prestaties met zich mee.

Op de digitale CES 2021-conferentie lanceert Qnap de TS-h3088XU-RP. Dat is een 30 bay-NAS voor all flash-gebruik. Het toestel evenaart een volwaardige opslagserver zowel wat uiterlijk als prestaties betreft. Het 30 bay-toestel heeft een 2U-vormfactor en past zo in een serverrack. De hardware onder de motorkap is beperkt configureerbaar.

Zo kan je kiezen uit een Intel Xeon W-1270 8-corepreocessor of een Xeon W-1250 6-core-chip. De NAS ondersteunt maximaal 128 GB aan RAM-geheugen maar wordt geleverd met 64 GB of 32 GB. Qnap kiest ervoor om de Xeon-processors met ECC-geheugen te complementeren. De fabrikant bouwt verder een SmartNIC in met twee poorten en ondersteuning voor 25 GbE. De connectiviteit is nog verder uitbreidbaar via PCIe 3.0-sleuven.

Geavanceerde workloads

Qnap richt zich met het toestel op organisaties die data en I/O-intensieve workloads draaien en opslag als flessenhals willen weghalen. Ook als platform voor VDI leent de TS-h3088XU-RP zich volgens de fabrikant perfect. Tot slot mikt Qnap op de mediaproductiesector. De flash-oplossing moet 4K/8K-beeldbewerking vanop de NAS mogelijk maken. De vormfactor suggereert al dat de opslagserver vooral bedoeld is voor organisaties die kiezen voor een eigen on-premises-datacenter.

De TS-h3088XU-RP ondersteunt ZFS-opslag en komt met het compatibele QuTS hero-besturingssysteem. Dat heeft functionaliteit zoals datadeduplicatie en -compressie aan boord, samen met andere geavanceerde functies zoals Write Coalescing waarbij random-schrijfopdrachten gebundeld worden tot sequentiële schrijfopdrachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home