Qnap lanceert TS-x73AU NAS-reeks op basis van AMD Ryzen-chips

QNAP

Qnap introduceert met de TS-x73AU NAS-familie een reeks van rackgemonteerde hardware op basis van AMD Ryzen Embedded-chips. De servers zijn gericht op kmo’s.

Qnap brengt een reeks rackmounted NAS-toestellen uit gebouwd rond AMD Ryzen Embedded-chips. De TS-x73AU-familie heeft een AMD Ryzen Embedded V1500B aan boord. Dat is een 14 nm-chip met vier rekenkernen en acht threads, geklokt op 2,2 GHz. De chip heeft een kalibreerbaar TDP tussen de 12 en de 25 watt, al is het niet duidelijk hoe Qnap de chip afstelt in zijn NAS-toestellen.

“De de TS-x73AU is de eerste kmo-NAS van Qnap die AMD Ryzen-processors omarmt”, vertelt product manager Jason Hsu. “De chip maakt van de NAS een kostenefficiënte oplossing voor kmo’s met een beperkt budget maar een gevarieerde multitask-omgeving.” Qnap claimt dat de Ryzen-chips extra pk’s naar het portfolio brengen in een pakket dat ook kleinere ondernemingen moet aanspreken.

Modellen

De NAS-toestellen passen in een serverrack en komen in drie smaken: er zijn modellen met acht, twaalf en 16 bays. De modellen komen telkens met een tweede voeding, behalve het 8-bay-model waar die toevoeging optioneel is. De toestellen ondersteunen tot 32 GB dubbelkanaalsgeheugen (DDR4) en hebben een dubbele 2,5 Gb-ethernetverbinding aan boord. Tot drie PCIe-uitbreidingssleuven laten upgrades toe, onder andere met een 10 GbE-adapter van Mellanox en M.2-cache-SSD’s.

Concreet bestaat het nieuwe portfolio uit volgende toestellen:

  • TS-873AU-RP-4G: 2U, 8 bays, 4 GB DDR4, 300W redundant PSU, 1 x PCIe Gen 3 x8
  • TS-1273AU-RP-8G: 2U, 12 bays, 8 GB DDR4, 300W redundant PSU, 2 x PCle Gen 3 x4
  • TS-1673AU-RP-16G: 3U, 16 bays, 16 GB DDR4, 550W redundant PSU, 2 x PCle Gen 3 x4
  • TS-873AU-4G: 2U, 8 bays, 4 GB DDR4, 250W single PSU, 1 x PCIe Gen 3 x8

Hoewel Qnap het toestel officieel op kmo’s richt, vermoeden we dat de fabrikant een ruimere definitie van dat woord hanteert dan bij ons het geval is. Afgaande op de specificaties en uitbreidingsmogelijkheden is dit toestel vooral interessant voor de iets grotere onderneming. De server lijkt uitermate geschikt om opslag voor meerdere gebruikers te ondersteunen maar kan via het OS van Qnap ook productiviteitsoplossingen hosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home