Qnap lanceert QuCPE-303x voor netwerkvirtualisatie bij kmo’s

Qnap lanceert een nieuwe oplossing die kmo’s toelaat netwerken over meerdere locaties heen te virtualiseren: de QuCPE-303x.

Qnap introduceert de QuCPE-303x. Dat is een toestel reeks die kleine ondernemingen toelaat om hun netwerkinfrastructuur over meerdere locaties op te zetten en te beheren. De QuCPE-303x werkt aan de hand van Qnaps eigen QNE-softwareplatform, dat instaat voor de netwerkvirtualisering.

De QuCPE-3032 en de QuCPE-3034 zijn allebei toestellen die netwerkfunctie-virtualisatie (VNF) ondersteunen, net als de SD-WAN-oplossing van Qnap zelf. Die heet QuWAN en ondersteunt Mesh VPN, IPsec-encryptie en beheer vanuit de cloud.

Eenvoud

De QuCPE-303x-reeks moet het eenvoudig maken voor beheerders of managed service providers om een gevirtualiseerd netwerk uit te rollen en te beheren. Qnap biedt immers zero touch-provisioning, zodat het in principe volstaat om alles aan te sluiten. De fabrikant claimt dat het amper vijf minuten duurt om via de Network Service Composer de virtuele netwerkinfrastructuur de implementeren.

lees ook

Zelfs Qnap weet niet met welke Intel-chip het zijn nieuwe TS-x64 NAS-toestellen lanceert

De QuCPE-3032 en QuCPE-3034 vervangen via virtualisatie specifieke netwerktoestellen. Daartoe vertrouwt Qnap op VM’s, VNF en containers. Qnap maakt zich sterk dat de toestellen zelfs de kleinste kmo de kans geven om een flexibel netwerk over meerdere locaties uit te rollen.

Specificaties

De QuCPE-3034 heeft een acht-core Intel Atom Refresh C3758R aan boord, samen met 16 GB DDR4-geheugen. Qnap biedt acht 2,5 GbE RJ45-poorten en vier 10 GbE SDP+-glasvezelpoorten.

De QuCPE-3032 is iets minder krachtig met zijn quadcore Atom Refresh C3558R-CPU en 8 GB DDR4-geheugen. Het toestel heeft evenveel ethernetpoorten maar slechts twee glasvezel-aansluitingen. Beide toestellen hebben M.2 SSD-sleuven aan boord, wat de VM/VNF-functies moet ondersteunen.

Qnap is in zijn DNA een NAS-fabrikant, en dat merk je ook aan de functionaliteit die het bedrijf hier biedt. Zo kan je op de netwerktoestellen via QuTScloud een NAS voor opslag virtualiseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home