Proximus gaat Waalse fiber uitrollen via elektriciteitspalen ORES

proximus edpnet

Proximus gaat in zee met ORES voor de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Wallonië. Dankzij de samenwerking zal de provider eenvoudiger minder dichtbevolkte gebieden kunnen bedienen.

Proximus gaat samenwerken met Waalse distributienetbeheerder ORES voor de uitrol van zijn glasvezelnetwerk. ORES verdeelt gas en elektriciteit in 200 van de 262 Waalse gemeentes en dekt ongeveer 75 procent van het Waalse grondgebied af. Proximus gaat nu de elektriciteitspalen van de organisatie gebruiken om zijn glasvezelnetwerk aan te leggen.

Sneller en minder hinder

Proximus wil tegen 2028 70 procent van de Belgische woningen en bedrijven van fiber voorzien. De samenwerking met ORES zal de uitrol in Wallonië versnellen. Dankzij de alomtegenwoordigheid van de nutsbeheerder raakte het netwerk bovendien sneller tot bij minder dichtbevolkte gebieden. Tot slot zal de aanleg van het glasvezelnetwerk via de elektriciteitspalen van ORES voor minder hinder voor omwonenden zorgen.

lees ook

Proximus sluit meer dan 10 procent van woningen en bedrijven aan op glasvezel

ORES en Proximus werken al sinds 2008 samen. Het Proximus-netwerk vertrouwt momenteel op de meeste plaatsen op verouderde vDSL2-technologie voor de verbinding van het netwerk met de klant, maar de backbone van het netwerk bestaat al wel uit glasvezel. Proximus gebruikt momenteel al palen van ORES om zijn straatkasten op die glasvezel aan te sluiten.

Succesvolle test

De vernieuwde samenwerking volgt op een succesvol proefproject in Bouge, waarbij 177 woningen werden aangesloten via 2 kilometer kabel over 50 palen van ORES. Dat project wordt de komende weken meteen naar 1.000 woningen uitgebreid. Proximus hoopt dat de samenwerking ervoor zal zorgen dat de doelstelling van 70 procent aangesloten woonsten en bedrijven tegen 2028 wordt overtroffen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home