Philips Hue breidt arsenaal uit met beveiligingscamera’s

philips hue camera

Philips Hue brengt zijn eerste beveiligingscamera’s op de markt. Die zetten licht- en geluidswaarschuwingen in om ongewenste bezoekers af te schrikken.

We kenden Philips Hue al van de slimme verlichting voor binnen én buiten, maar vanaf vandaag heeft het merk ook beveiligingscamera’s in de aanbieding. Fabrikant Signify kondigt met Philips Hue Secure een nieuwe productlijn aan. Die bestaat bij lancering uit slimme camera’s, contactsensoren en een gloednieuw Security Center voor de app.

Laten we eerst naar de camera’s kijken. Je hebt de keuze tussen camera’s met of zonder kabel, in het zwart of in het wit. De camera’s maak je met een magneet vast tegen de bevestigingsplaat. Beide modellen zijn waterbestendig voor buitengebruik. Het model zonder kabel heeft geen uitneembare batterij, merkt The Verge op, maar hoeft wel pas na vier maanden weer opgeladen te worden.

De camera neemt beelden op aan een kwaliteit van 1080p HD. Opnames kunnen herbekeken worden als je een cloudabonnement hebt, want de camera heeft geen lokale opslag. Beelden kunnen dertig (3,99 euro per maand per camera) tot maximaal zestig dagen (9,99 euro per maand per camera) worden bewaard. Je kan er vanuit gaan dat livestreams en opnames met end-to-end-encryptie beveiligd zijn.

Afschrikken met licht

De camera’s werken in combinatie met de Philips Hue-app. Elke keer wanneer een camera een beweging detecteert, krijg je een melding op je telefoon, waarbij de camera een onderscheid zou moeten kunnen maken tussen mensen en dieren. Onverwachts bezoek. Gebruik de terugspreekfunctie om te vragen wat je bezoeker komt doen of koppel de camera aan je slimme verlichting om die te laten knipperen om indringers te doen schrikken.

De verstraler maakt van licht zijn voornaamste verdedigingswapen. Hiermee kun je de parking of oprit van je kantoorgebouw in de gaten houden en een fel licht laten opflikken in een kleur naar keuze, van fel licht tot donkerrood. Een iets subtielere oplossing zijn de bewegingssensore die op deuren, vensters of kasten kan vastmaken om je een melding te tonen wanneer deze worden geopend.

philips hue verstraler met camera
Bron: Signify

Security Center

De Philips Hue-app beschikt binnenkort over een gloednieuw Security Center om het beveiligingssystemen te beheren. Wanneer je een melding ontvangt, kan je erop tikken om de app te openen. Je kan dan handmatig een alarm activeren dat jouw verlichting laat knipperen, het geluidsalarm van jouw Secure-camera laat afgaan of de lokale autoriteiten of een vertrouwde contactpersoon belt.

Je kan de instellingen van je Philips Hue Secure camera ook personaliseren in de app. Maak Blackout-zones, die bepaalde delen van de videofeed privé maken, of Activity-zones, die meldingen voor bepaalde zones inactiveert. Je kan eenvoudig het systeem activeren en deactiveren, alarmen instellen of een tijdlijn van gebeurtenissen bekijken en nog veel meer.

De beveiligingscamera’s zijn vanaf de herfst verkrijgbaar vanaf 199,99 euro met kabel en 249,99 euro zonder kabel. Een beveiligingssensor kost 39,99 euro of 69,99 euro voor twee stuks. De verstraler met camera volgt begin 2024 voor 349,99 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home