Paessler lanceert IoT-oplossing voor efficiënt gebouwbeheer

Paessler Building Monitor

Met de beschikbaarheid van de Paessler Building Monitor wil de fabrikant een SaaS-oplossing leveren om omgevingscondities binnen gebouwen efficiënt vanop afstand te bewaken.

De software maakt gebruik van gebouwgegevens die met LPWAN-technologie worden vastgelegd. Binnen de gebouwen worden draadloze IoT-sensoren geïnstalleerd die meetwaarden aan Paessler Building Monitor aanleveren. Alles wordt in een intuïtief dashboard gepresenteerd waardoor je niet langer bezoeken op locatie moet doen om informatie te verzamelen.

Gebouwbeheerders kunnen gevaren als gaslekken, brand en schimmelvorming snel detecteren en verhelpen. Daarnaast maakt gebouw-monitoring het makkelijker om kosten te besparen en te optimaliseren door verbeterd energieverbruik.

Paessler Building Monitor

Volgens Paessler kan je de Building Monitor eenvoudig installeren en is het dashboard intuïtief in gebruik zonder nood aan programmeerkennis. Beheerders kunnen dankzij kant-en-klare templates voor specifieke toepassingen direct aan de slag met monitoren. De software biedt daarnaast een alarmfunctie die gebruikers automatisch op de hoogte stelt als een drempelwaarde voor een bepaalde omgevingsconditie wordt overschreden. Alle verzamelde monitoringdata kan voor nadere analyse worden geëxporteerd.

Helmut Binder, de CEO van Paessler: “Paessler Building Monitor vertegenwoordigt een heuse mijlpaal. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die zich bezighoudt met gebouwbeheer. De software verzamelt continu relevante data. Inzicht in de resultaten maakt het mogelijk om het energieverbruik sterk terug te dringen en voor duurzame kostenbesparingen te zorgen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home