Orange opent 5G-netwerk voor alle klanten met een abonnement

orange

Dankzij het tijdelijke spectrum van het BIPT stelt Orange zijn 5G-netwerk beschikbaar aan alle bestaande klanten met een abonnement.

Orange is met de uitrol gestart van zijn 5G-netwerk naar alle klanten met een abonnement. Met behulp van het tijdelijke spectrum dat door het BIPT ter beschikking wordt gesteld, activeert Orange geleidelijk aan verschillende 5G-sites in België. Antwerpen bijt de spits af als allereerste. Daarna volgen Gent, de kust en de steden Brugge en Leuven.

De rest van het land moet wachten tot de 5G-veiling in juni achter de rug is en er meer duidelijkheid is over de evolutie van de stralingsnormen.

Alle Orange-klanten met een abonnement, ook de hey!-klanten, kunnen gebruik maken van 5G. Het enige wat je nodig hebt, is een in aanmerking komend en gecertificeerd toestel.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium: “Nadat we de relevantie van 5G voor B2B-klanten en de toekomst van de industrie hebben bewezen, vinden we nu dat het tijd is om de voordelen van de technologie uit te breiden naar residentiële en zakelijke klanten, om hen te laten genieten van verhoogde prestaties maar ook van nieuwe ervaringen zonder prijsverhoging.”

Eind vorig jaar opende Orange in Antwerpen nog een 5G-lab. Het innovatiecentrum is het verlengde van het 5G-testnetwerk dat de provider eind 2019 in de Antwerpse haven lanceerde.

lees ook

Minister Dalle: “2022 moet en zal het jaar van 5G zijn”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home