Oracle lanceert robuuste Roving Edge-servers voor hybride cloud

oracle plane

Oracle introduceert met zijn nieuwe Roving Edge Devices een reeks robuuste servers die de cloud tot bij de klant moet brengen, ook wanneer die lokale omgeving fysieke uitdagingen met zich meebrengt.

Oracle wil zijn hybride aanbod versterken met de lancering van Roving Edge Devices (RED’s). Dat zijn robuuste en relatief compacte servers die een klant op eender welke locatie kan plaatsen. De toestellen moeten de voordelen van een Edge-aanpak naar minder vanzelfsprekende omgevingen brengen. Denk daarbij aan locaties waarbij bijvoorbeeld latency een rol speelt, en data best snel lokaal wordt verwerkt. Ook een beperkte bandbreedte om gegevens heen en weer naar de cloud te transporteren, kan een rol spelen.

Robuust en compact

De RED’s zijn robuuste en relatief draagbare servers die je als een enkel toestel kan plaatsen, of in een cluster kan configureren. Ze verschillen van het Cloud@Customer-aanbod van Oracle omdat de schaal een stuk kleiner is. Bovendien zijn de RED’s opgewassen tegen gebruik in uitdagende omgevingen. Daartoe zit de hardware in een elektromagnetisch afgeschermde behuizing. Een vaak terugkerend voorbeeld bij dergelijke hardware is het gebruik op een olieplatform, al maakt de kleine voetafdruk de server mobiel genoeg voor gebruik in bijvoorbeeld een vliegtuig.

Binnenin stopt Oracle 61 TB aan opslag, 40 CPU-kernen en 512 GB aan RAM. De RED’s hebben verder een Nvidia T4 Tensor Core-GPU aan boord. De hardware ondersteunt de gebruikelijke functies, waaronder object- en block-opslag.

lees ook

Hoe Oracle wel een serieuze cloudspeler kan worden

Oracle probeert een grote cloudspeler te worden maar is nog erg ver van dat doel. Zoek je het cloudmarktaandeel van Oracle op bij de grote analysebureau’s, dan vind je het bedrijf onder ‘anderen’. De cloud-impact van Oracle vandaag is verwaarloosbaar, al probeert de techreus daar duidelijk verandering in te brengen. De RED’s kaderen in dat plaatje.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home