Ook Dell biedt hardware als dienst aan via Dell Technologies on Demand

Dell huppelt Lenovo Truscale en HP Greenlake achterna met Dell Technologies on Demand. Het Hardware-as-a-Service-aanbod moet het hele Dell-portfolio omvatten.

Op de Dell Technologies Summit in Austin, Texas, lanceert Dell zijn eigen Hardware-as-a-Service-model. Dell Technologies on Demand, zoals het beestje heet, doet sterk denken aan het aanbod van concurrenten Lenovo en HPE. Beiden bieden met respectievelijk TruScale en Greenlake een op de cloud geïnspireerd model voor on-premises datacenters. Dell plant hetzelfde, maar gaat nog een stapje verder.

Flexibel consumptiemodel

Vooraleerst beperkt Dell zich niet tot datacenters. De technologiereus gaat er prat op een heel end-to-end portfolio als dienst aan te bieden. Dat betekent dat organisaties de facto afscheid kunnen nemen van capex-investeringen voor IT. Dell baseert zijn flexibel consumptiemodel op drie pijlers.

‘Pay As You Grow’ zorgt dat de rekening overeenkomstig is met wat er wordt uitgerold, zodat je IT-infrastructuur mee groeit met je bedrijf. ‘Flex on Demand’ laat je dan weer toe om niet alleen te groeien, maar de infrastructuur desgewenst ook in te krimpen om tegemoet te komen aan de realiteit. ‘Data Center Utility’ is dan weer Dells naam voor het model waarbij je precies betaalt wat je verbruikt.

Breed aanbod

Dell lijkt zo flexibeler in zijn facturatie dan Lenovo en HPE. Verder is ook het aanbod breder. De serverspecialist stipt aan te beschikken over een end-to-end aanbod, van serverhardware tot endpoints, van software tot ondersteuning. Het aanbod is volgens Dell zelf het breedste in de sector.

Zo zorgt de Dell Technologies Cloud voor een consistente hybride ervaring en biedt Dell Unified Workspace voor cloudmanagement van endpoints. Beide oplossingen werden vanzelfsprekend samen met VMware ontwikkeld.

Meer dan hardware

Het as-a-service-model gaat bovendien verder dan hardware en ondersteuning alleen. Zo plant Dell gecertifieerde implementaties van gestandaardiseerde workloads aan te bieden. Wil je specifieke zaken uitspoken met Oracle of SAP, heb je HPC-infrastructuur nodig, of mik je op de uitrol van een VDI-oplossing, dan wil Dell je als onderdeel van het Technologies-as-a-Service-model van begin tot eind bijstaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home