Nvidia zet dubbel in op gecertifieerde servers en omarmt ARM

Nvidia verwacht veel van een hernieuwd aanbod gecertifieerde servers. Die toestellen, gebouwd door OEM’s, kunnen overweg met de Nvidia AI Enterprise-software.

Nvidia duwt zijn Nvidia-Certified Systems-programma in een stroomversnelling. Op Computex 2021 kondigt de GPU-specialist een stevige uitbreiding van beschikbare gecertifieerde servers aan. Fabrikanten zoals Asus, Dell, Gigabyte, HPE en Lenovo gaan onder andere Nvidia Certified-systemen bouwen met daarin accelerators en GPU’s van het bedrijf.

Gecertifieerde systemen kunnen met een veelvoud aan software onderweg, waaronder de Nvidia AI Enterprise-suite en Nvidia Omniverse Enterprise. Verder garandeert het certificaat een nette samenwerking met VMware vSphere en Red hat OpenShift. Via integratie met Cloudera moeten hardware en software het mogelijk maken om ML-modellen te ontwikkelen in minuten in de plaats van uren.

Nvidia-hardware

De systemen kunnen een veelvoud aan Nvidia-hardware aan boord hebben. Denk daarbij zowel aan klassieke accelerators en GPU’s zoals de Nvidia A100, A40, A30 en A10 maar ook de nieuwe Nvidia BlueField-DPU’s. De best presterende systemen combineren klassieke hardware met een HPC-sausje. Denk daarbij aan servers met vier tot acht Nvidia A100-GPU’s, Nvidia NVLink-interconnects en Nvidia InfiniBand-lijm. Nvidia voorziet in een dergelijke configuratie ook een eigen AI en HPC-softwarestack.

Nvidia verwacht dat de BlueField-2 DPU’s op korte termijn een grote impact zullen hebben. Die gespecialiseerde chips houden zich bezig met dataverwerking zodat de CPU zich op andere taken kan focussen. Een enkele BlueFueld-2 DPU kan volgens Nvidia evenveel datagerichte workloads verzetten als 125 klassieke CPU-kernen.

ARM-servers

Het interessantste aan de hele aankondiging is de blik op de toekomst. Nvidia verwacht in 2022 al ARM-gebaseerde servers te certifiëren. Daarbij gaat het nog niet om systemen met de recent aangekondigde Nvidia Grace-CPU, wel op Arm Neoverse-designs waarop bijvoorbeeld AWS zijn Graviton-reeks baseert.

lees ook

Arm en Nvidia: de chipwereld zal nooit meer dezelfde zijn

In afwachting werken Gigabyte en Nvidia samen aan een Arm HPC Developer Kit. Die toont al een geïntegreerd platform met Nvidia-hardware en een ARM-GPU. Concreet bestaat het platform uit een Arm Neoverse gebaseerde Ampere Altra-processor, twee Nvidia A100’s, twee BlueField-2-DPU’s en de Nvidia HPC SDK.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home