Nvidia toont Spectrum-X: ethernet op maat van AI

Nvidia laat een snel en betrouwbaar alternatief zien voor klassieke ethernet-switches. Spectrum-X werkt samen met Nvidia’s DPU’s en moet de ethernet-markt prestaties leveren die doen denken aan een HPC-interconnect.

Nvidia wil snellere en meer betrouwbare verbindingen via ethernet. Daartoe lanceert het bedrijf Spectrum-X. Dat is een familie van switches op maat van AI-omgevingen die nooit pakketjes laat vallen. Spectrum-4 is het eerste toestel in de familie. Het ding levert een doorvoersnelheid van 51 Tb/s en kan 128 poorten voor 400 gigabit ethernet routeren (of 64 poorten met dubbele snelheid). Volgens Nvidia is de switch uitermate geschikt voor wat het AI-netwerken noemt.

Voor grote datacenters

De ethernetswitch is gebaseerd op een enorme microchip gebouwd op 4 nm bij TSMC en goed voor een TDP van 500 watt. CEO Jensen Huang verwacht dat de hardware AI-datacenters beter gaat verbinden. Spectrum-X kan trafiek in een netwerk beter beheren en controleren, om zo congestie te voorkomen. De hardware is vooral bedoeld voor grote datacenters, bijvoorbeeld bij hyperscalers, waar erg krachtige hardware staat. Denk daarbij gerust aan servers met Hopper H100-accelerators die deel uitmaken van infrastructuur om AI te trainen.

lees ook

Nvidia Grace Hopper-superchip rolt in volume van de band: begin van een nieuw tijdperk

Nvidia richt met Spectrum-X de pijlen op Broadcom, dat de de facto hofleverancier is voor microchips in switches. Nvidia hoopt met extreme prestaties de bovenkant van het segment weg te kapen. Met de Nvidia-switches is het mogelijk om servers te verbinden met een lage latency en een hoge betrouwbaarheid die doet denken aan een dedicated interconnect.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home