Nvidia noteert recordcijfers dankzij AI, cryptomunten en Fortnite

nvidia

Nvidia heeft er een fantastisch kwartaal op zitten met uitstekende cijfers waar iedereen van gaat watertanden. In zowat elk onderdeel is Nvidia gegroeid ten opzichte van Q1 2017. Belangrijkste verantwoordelijken hiervoor zijn AI, cryptomunten en Fortnite.

In een investeerdersbriefing vertelde CEO Jensen Huang dat er groei was over zowat elk platform. Vooral binnen datacenter zijn er nieuwe records gesneuveld en gaming blijft bijzonder sterk scoren. Dat laatste dankt Nvidia aan razend populaire spellen zoals Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) met miljoenen nieuwe spelers elke maand.

Datacenter

Wat betreft datacenters blijft Nvidia hoge ogen gooien. Ze zijn onmisbaar voor alles wat betreft artificial intelligence (AI) en neurale netwerken.

“Traditionele computertaken verminderen terwijl AI bijzonder hard groeit. Dat is een gigantische opportuniteit voor ons. Onze GPU-aanpak dat we al jaren naar voor schuiven, vult dat vacuüm perfect in. Onze uitvinding van de Tensor Core GPU moet ervoor zorgen dat onze positie binnen de AI-markt verder wordt verstevigd,” zegt Huang.

Het gaat zelfs zo hard met Nvidia dat ze met tekorten kampen. De Volta GPU’s die binnen datacenters worden gebruikt, hebben een wachttijd van twee tot vier weken volgens The Register. Voor GeForce-kaarten is de wachttijd veel hoger: 12 tot 16 weken. Dat komt voornamelijk omdat ze gegeerd zijn om cryptomunten te minen. Het probleem is zelfs zo ernstig dat Nvidia actief aanmaant om hun kaarten voor gaming te gebruiken in plaats van mining.

Concurrentie

In hoeverre de nieuwe TPU 3.0-chip van Google een nieuwe concurrent is voor de huidige line-up van Nvidia, is Huang duidelijk: “Google staat nog steeds achter op onze Volta-architectuur.” Andere vragen werden weggewimpeld door de flamboyante CEO.

Hier zijn de belangrijkste cijfers en groeipoten binnen bepaalde domeinen die verduidelijkt werden tijdens de briefing. Nvidia vergelijkt telkens met Q1 2017:

 

  • Inkomsten groeiden naar 3,21 miljard dollar, goed voor 66 procent groei
  • Netto inkomsten groeiden naar 1,24 miljard dollar, goed voor 145 procent groei
  • Gaming inkomsten groeiden 68 procent tot 1,72 miljard dollar
  • Datacenter inkomsten groeiden 71 procent tot 701 miljoen dollar
  • Professionele virtualisatie inkomsten groeiden 22 procent tot 251 miljoen dollar
  • Automotive inkomsten groeiden 4 procent tot 145 miljoen dollar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home