Nvidia lijft netwerksoftwarespecialist Cumulus Networks in

Nvidia volgt de overname van Mellanox op met de acquisitie van Cumulus Networks. Daarmee ontpopt de hardwarebouwer zich in één klap tot datancenter-netwerkspecialist.

Nvidia wil meer dan alleen de gpu’s en accelerators voorzien in het moderne datacenter. Met de overname van Mellanox kocht de gpu-specialist expertise in ultrasnelle interconnects. De Infiniband-standaard is wijdverspreid in de industrie en komt te pas aan heel wat HPC-systemen. Mellanox geeft Nvidia voet aan grond wat netwerkhardware betreft, maar de ambities van het bedrijf zijn groter. Dat wordt duidelijk met de overname van Cumulus Networks voor een niet meegedeeld bedrag.

Cumulus is een relatief jong bedrijf dat gespecialiseerd is in open source networking-software. Cumulus Networks biedt onder andere Cumulus Linux aan: een OS voor netwerkhardware dat compatibel is met meer dan 100 toestellen. Het besturingssysteem is al enkele jaren terug te vinden op van Mellanox-hardware, aangezien die twee bedrijven voor Nvidia’s tussenkomst samenwerkten. Cumulus is verder een vroeg lid van het OpenStack-ecosysteem en heeft nog netwerk-analytics-software in huis. Tot slot heeft het bedrijf ook een eigen hardwareswitch in de markt, al ligt de focus wel degelijk op de software.

Nieuwe business unit

Nvidia zal Cumulus en Mellanox samenstoppen in een nieuwe Networking businessunit. De twee bedrijven zijn erg complementair. Mellanox moet Nvidia voortstuwen langs de hardwarekant, terwijl Cumulus de nodige software-expertise met zich meebrengt om datacenters en HPC-klanten van een totaaloplossing te voorzien. Met de twee erg strategische overnames katapulteert Nvidia zich in geen tijd van gpu- en accelerator-expert naar bredere datacenterspecialist.

De belangrijkste tak van Nvidia blijft de klassieke gpu-business, al zijn datacenterchips, accelerators en andere AI-hardware vandaag goed voor vrijwel de helft van de omzet. Met Mellanox en Cumulus aan boord kan dat zwaartepunt voor het eerst kantelen, waardoor Nvidia in eerste instantie een datacentergeoriënteerd bedrijf kan worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home