Nutanix zet in op automatisering en veiligheid op .Next

nutanix

Op zijn .Next-conferentie onthult Nutanix een heleboel nieuwe functies voor zijn platform. Verdere automatisering en beveiliging staan centraal.

Nutanix kondigt nieuwe functionaliteit aan voor zijn platform op de eigen digitale .Next-conferentie. De HCI-specialist zet in op een veelvoud aan producten maar focust zich op zijn kernwaarden. Eenvoud en automatisering staan met andere woorden centraal. Ook veiligheid speelt deze keer een belangrijke rol.

Data Lens

Het bedrijf breidt zijn portfolio eerst en vooral uit met Nutanix Data Lens: een splinternieuw product dat IT-beheerders inzicht moet geven in de ongestructureerde data binnen een bedrijf. Data Lens is een data governance-tool die informatie geeft over alle data binnen een Nutanix-omgeving, zowel on-premises als in de cloud. Beheerders zien onder andere welke bestanden ergens staan en hoe ze gebruikt worden. De tool zorgt ook voor waarschuwingen wanneer er verdachte zaken gebeuren met de data die bijvoorbeeld wijzen op ransomware.

Microsegmentering

Flow Security Central krijgt een AI-injectie die microsegmentering moet vereenvoudigen. De beveiligingstool zelf zal applicaties analyseren en waar mogelijk van elkaar afzonderen op de best mogelijke manier. Dat verhoogt het beveiligingspostuur van een bedrijf. Microsegmentering doorvoeren kan een tijdrovende klus zijn, maar Nutanix probeert het werk uit handen van de IT-teams te nemen.

Cloud en netwerk

Nutanix Acropolis Operating System (AOS) wordt voorzien van nieuwe functionaliteit in de vorm van Flow Networking; Die tool helpt administrators om het hele on-premises netwerk vanop één dashboard te beheren en te verbinden met publieke cloudinfrastructuur.

In de marge daarvan introduceert Nutanix een disaster recovery-functie. Organisaties kunnen hun on-premises omgeving voortaan dupliceren in de cloud. Loopt er iets mis lokaal, dan neemt de cloudkopie het werk meteen over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home