Nutanix lanceert ‘GPT-in-a-Box’: hapklare AI zonder cloudverplichtingen

nutanix

Nutanix lanceert een eigen softwarestack voor organisaties die AI willen omarmen. Die is platform-agnostisch en zorgt er zo voor dat je niet hoeft in te tekenen bij een hyperscaler.

Nutanix lanceert GPT-in-a-Box. Dat is een leuke naam voor een oplossing waar eigenlijk geen doos bij komt kijken. GPT-in-a-Box is immers een software-oplossing. Nutanix omschrijft het als een full-stack software-defined AI-platform, voorzien van services om AI-initiatieven snel van de grond te krijgen.

Nutanix voorziet één platform dat complexe hybride multicloud-omgevingen aan elkaar lijmt tot één geheel. Klanten van Nutanix kunnen in theorie workloads draaien waar ze willen, on-premises of bij verschillende cloudproviders, terwijl ze toch via één overkoepelende beheerslaag werken. GPT-in-a-Box brengt dat concept nu naar AI-ontwikkeling.

Ondersteuning

Om dat waar te maken, combineert de nieuwe oplossing ondersteuning voor GPU-servers, bestands- en objectopslag,- en opensource-software waaronder PyTorck en KubeFlow. De AHV-hypervisor van Nutanix is gecertifieerd voor Nvidia AI Enterprise 4.0 en is compatibel met Nvidia-GPU’s. Ondersteuning voor AMD-GPU’s moet later volgen. GPT-modellen Llama2, Falcon en mosaicML zijn bij lancering al ondersteund.

Nutanix hoopt met z’n aanbod opnieuw organisaties aan te spreken die in een complexe hybride IT-omgeving werken. Staan sommige data in de cloud, anderen in een andere cloud en draai je AI-workloads liefst in je eigen datacenter? Dan laat het Nutanix-platform dat toe. Bovendien stelt Nutanix dat je meer controle houdt over wat er precies allemaal gebeurt met je data. De nieuwe oplossing is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home