Nutanix boekt forse groei dankzij betere beschikbaarheid hardware

nutanix

Vroege vernieuwingen van contracten en een betere beschikbaarheid van hardware duwt Nutanix een mooie groei van 19 procent.

Leest bovenstaande titel raar? Nutanix doet toch geen hardware? Dat klopt, het bedrijf stapte jaren geleden weg van hardware om puur op software te focussen. Partners zoals HPE, Dell of Lenovo voorzien de HCI-installatie, Nutanix is de softwarelaag. Wat blijkt: bij een hardwaretekort zijn er minder licenties nodig. Vlottere leveringen boosten dat aantal. Dankzij dat laatste kende Nutanix een uitstekend kwartaal.

“We zien een paar klanten die licentie-orders naar voor trekken om vroeger dan gepland met hardware aan de slag te gaan”, zegt CEO Rajiv Ramaswami in zijn kwartaalbespreking.

Een andere belangrijke driver voor de sterke cijfers is een onverwachte boost in vroege vernieuwingen van abonnementen. De CEO zegt aan The Register dat potentiële prijsverhogingen en inflatie niet de drang verhoogt naar vroege vernieuwingen. “Ook vanuit Nutanix hebben we geen speciale push doorgevoerd om vroege deals af te sluiten.”

“Sommige klanten hebben wel vroeger dan verwacht ingetekend om meerdere contracten te consolideren.”

Nutanix klokt af op 413,1 miljoen dollar omzet afgelopen kwartaal, een groei jaar-op-jaar van 19 procent. Vrije cashflow landde op 17 miljoen dollar, het eerste positieve kwartaal in drie jaar tijd. Het bedrijf noteerde wel nog een nettoverlies van 115 miljoen dollar.

lees ook

Nutanix vereenvoudigt portfolio op basis van vijf overzichtelijke pijlers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home