Nieuwe switch van Ubiquiti geeft licht op de juiste plekken

Ubiquiti lanceert de UniFi Pro Max 24 PoE: een ethernet-switch die met een opvallende nieuwe technologie komt: Etherlighting. Die functie schijnt licht in de duisternis der kabelbeheer.

Ubiquiti lanceert een lichtgevende switch: de UniFi Pro Max 24 PoE. De naam van dat ding verklapt al de nodige basisfunctionaliteit: De switch heeft 24 poorten, waarvan acht 2,5 GbE ondersteunen. De andere zestien zijn gewone GbE-poorten. Acht daarvan zijn compatibel met PoE+, de andere GbE-aansluitingen en alle 2,5 GbE-connecties zijn uitgerust met PoE++. Die leveren tot 60 watt per kabel. De switch kan in totaal 400 watt aan stroom leveren. Tot slot zien we twee 10G SFP+-poorten.

Lichtshow

Etherlighting steelt echter de show bij dit toestel. Die term heeft Ubiquiti zelf uitgevonden en combineert Ethernet en Lighting. Kan je al gokken waar de technologie om draait? De fabrikant stopt LED-lampjes achter de RJ45-poorten zodat die in verschillende kleuren kunnen oplichten. De lampen dekken het hele RGB-spectrum. De bedoeling is niet om je switch om te toveren tot een kerstboom, wel om licht te scheppen in de duisternis.

Kabelmanagement kan immers een hel zijn. Wie z’n aansluitingen niet correct labelt, loopt al snel verloren in het kabelbos. Met de LEDs kan je de poorten laten oplichten in verschillende kleuren, zodat de aansluiting je vertelt welke kabel er is aangesloten. In essentie kan je je aansluitingen labelen met de kleur van de switch-poorten. Het is ook mogelijk om poorten te groeperen, of bepaalde types van toestellen uit te lichten.

De switch is per direct beschikbaar voor 739 euro exclusief btw. Ubiquiti gaat ook Etherlighting patch-kabels verkopen, die een doorschijnende RJ45-aansluiting hebben die het effect van de LEDs een boost geeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home