Nieuwe Microsoft Exchange Server staat pas gepland voor 2025

Microsoft zal voor 2025 geen nieuwe versie van Exchange Server lanceren. Dat zorgt voor een heel beperkte tijdsperiode waarin gebruikers kunnen upgraden van Exchange Server 2019 voor de ondersteuning daarvan afloopt.

Microsoft zal geen nieuwe versie van Microsoft Exchange lanceren voor 2025. Daarmee mist Microsoft officieel en grandioos zijn eigen deadline. Oorspronkelijk zou Exchange Server 2019 in de tweede helft van vorig jaar een upgrade krijgen.

Microsoft gooide zijn plannen noodgedwongen om na het enorme Exchange-hack aan het begin van vorig jaar. Daarvoor waren door China gesponsorde hackers verantwoordelijk. De focus voor de nieuwe versie van Exchange Server komt daardoor veel meer op beveiliging te liggen. Zo zal Exchange Server 2025 enkel beschikbaar zijn met Software Assurance van Microsoft. Onder dat programma krijgen kopers betere ondersteuning en vlottere toegang tot nieuwe versies van de software.

Lang wachten, snel upgraden

Voorlopig staat de nieuwe Exchange Server gepland voor de tweede helft van 2025. De ondersteuningstermijnen voor Exchange Server 2013, 2016 en 2019 blijven evenwel behouden. Voor Exchange 2019 loopt de verlengde ondersteuning af op 14 oktober 2025.

Dat betekent dat klanten niet zoveel tijd hebben om te upgraden. Gebruikers van oudere versies van Exchange Server moeten sowieso eerst de sprong naar versie 2019 maken. In afwachting van de lancering van Exchange Server in 2025 zal Microsoft Exchange Server 2019 van updates voorzien de komende maanden en jaren.

Eenvoudigere overstap

Microsoft maakt zich sterk dat een upgrade van Exchange Server 2019 naar de nieuwe versie in 2025 niet zo moeilijk zal zijn. In tegenstelling tot bij vorige edities kunnen gebruikers een lokale upgrade van hun software uitvoeren. Er is geen doorgaans nieuwe hardware nodig en mailboxen hoeven niet gemigreerd te worden. Microsoft gaat ervoor zorgen dat het hele proces zo vlot mogelijk verloopt.

Voor de nieuwe versie van Exchange Server zelf gelden andere ondersteuningstermijnen. Microsoft gaat daarvoor zijn Modern Lifecycle Policy volgen. Dat komt niet met een harde einddatum voor ondersteuning van het product, maar vereist wel van klanten dat ze updates regelmatig installeren. Gezien het gevaar van hackers die kwetsbaarheden uitbuiten omdat Exchange Server-klanten patches niet tijdig installeren, lijkt dat een uitstekend idee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home