Nieuw IoT-ontwikkelaarscentrum Cisco stimuleert IT-innovaties

Cisco lanceert een nieuw Internet of Things (IoT)-ontwikkelaarscentrum in de hoop nieuwe IT-innovaties te ontketenen. Het centrum is onderdeel van Cisco’s ontwikkelaarsprogramma DevNet en biedt leermiddelen, ontwikkelaarstools en hulpmiddelen. Dit maakte de netwerkreus deze week bekend tijdens Cisco Live in Barcelona.

“Bij IoT gaat het gesprek over zakelijke uitkomsten. Het begint met veilige connectiviteit als de basis van elke IoT-implementatie. Door schaal, flexibiliteit en veiligheid te bieden, maken we van het netwerk een geheim wapen voor onze IoT-klanten. Met een nieuw DevNet IoT-ontwikkelaarscentrum kunnen duizenden partners en ontwikkelaars overal ter wereld op ons IoT-platform bouwen”, aldus Liz Centoni, Senior Vice President en General Manager for IoT bij Cisco.

SD Times tekende een blogpost van Cisco op waarin de netwerkreus zich direct richt tot zijn partners: ‘Laat ons jullie helpen jullie apparaten veilig aan te sluiten, gegevens te extraheren, op de rand te berekenen en gegevens naar verschillende toepassingen in uw gedistribueerde omgeving te verplaatsen om maximale waarde te halen uit uw digitaliseringsinitiatieven.’

IoT-netwerkplatforms

Dat Cisco op grote schaal IT-innovaties wil ontketenen, blijkt wel uit de vele extra’s die de softwarereus lanceert. Zo introduceert Cisco nieuwe IoT-netwerkplatforms, IoT-partnertrainingen en blauwdrukken voor nutsbedrijven, productiebedrijven en externe en mobiele apparaten.

Daarnaast worden netwerkoplossingen voorzien van nieuwe industriële Catalyst-switches en routers voor industriële integratiediensten. Iets dat naar eigen zeggen mogelijk is gemaakt door IOS XE.

Cisco DNA Center

Voor een beter inzicht in IoT-omgevingen, worden de platforms beschikbaar gesteld via het Cisco DNA Center. Verder zijn Cisco Validated Design-blauwdrukken bedoeld om proof of concept tot een succesvolle implementatie te versnellen en zullen IoT-partnertrainingen voortaan ook  IoT-trainings- en specialisatieprogramma’s voor industriepartners, ISV’s, machinebouwers en serviceproviders omvatten.

Eerder deze week maakte Cisco tijdens Cisco Live Barcelona ook al bekend zijn intent based netwerkarchitectuur te hebben uitgebreid naar de edge-omgeving. Hierdoor kan de architectuur voortaan ook worden gebruikt voor devices, die zich aan de rand van het netwerk bevinden. En dan in het bijzonder het Internet of Things (IoT).

Op deze manier kunnen eindgebruikers hun hele netwerk van IoT-toestellen tot aan (multi)cloudomgevingen eenvoudig beheren, automatiseren en op grote schaal uitrollen. Een uitbreiding, die eindgebruikers verrijkt met een compleet overzicht en controle over beveiligingstoepassingen, analytics en operations.

 

Gerelateerd: Cisco verwacht 14,6 miljard verbonden apparaten tegen 2022

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home