NAS-tip: C2 Identity beveiligt jouw organisatie

synology

[ADVERTORIAL] Gaat u op het werk elke dag om met privacygevoelige informatie? Tegenwoordig, en vooral sinds thuiswerken een vlucht heeft genomen, duikt de vraag rondom de toegang tot resources weer op.

Kan iemand tijdens het thuiswerken inbreken in mijn systeem? Het idee achter het project van C2 Identity is om de toegang tot bedrijfsresourceste waarborgen.

Apparaten kunnen overal ter wereld worden verbonden via cloudapplicaties. Maar het beheer ervan kan tijdrovend zijn en het inloggen kan niet beveiligd zijn, wat achteraf gezien de productiviteit belemmert. 

Hier komt C2 Identity om de hoek kijken. Het ultieme doel is om de toegang tot de bedrijfsresources te beschermen, of ze nu lokaal staan of verbonden zijn met de cloud.

Eenvoudig beheer vanuit de cloud

Met C2 Identity kunnen gebruikers op afstand beheren via Windows of MacOS-apparaten:

  • Instellen van gebruikersmachtigingen: verleen of herroep eenvoudig gebruikerstoegang tot het bedrijfsbeheer.
  • Groepsbeleid
  • Mogelijkheid om aangepaste scripts te implementeren om het installeren van software, het uitvoeren van onderhoud of het genereren van compliance-rapportages te vereenvoudigen.
  • Mogelijkheid voor een self-service portal. Dit helpt de IT-teams bij het oplossen van problemen rondom het opnieuw instellen van wachtwoorden, telefoonnummers en beheerdersinformatie.

On-premises verificatie

Een snelle verificatieservice kan worden geïmplementeerd op het lokale bedrijfsnetwerk door een Synology NAS of docker-app op elke server te installeren.

Integratie van SaaS-applicaties

Met het gebruik van SSO is het doel om het aanmaken en verifiëren van het account efficiënter te maken en tegelijkertijd de beveiliging te verbeteren. Omdat Microsoft 365 en G Suite worden ondersteund, kan het aanmaken van een account worden geautomatiseerd voor een prettigere onboarding.

De functie voor eenmalige aanmelding ondersteunt ook SAML en Open ID-verbinding. Medewerkers kunnen zich aanmelden bij verschillende webapplicaties, zowel in de cloud als in de gebouwen van het bedrijf.

Verbeter de beveiliging

Ook biedt C2 Identity de mogelijkheid om de beveiliging op verschillende apparaten te verbeteren door beleid af te dwingen, waaronder het uitschakelen van USB-opslag of het configureren van instellingen voor schermvergrendeling.

C2 Identity biedt ook een SRP-protocol (Secure Remote Password) en complexe wachtwoordvereisten. Er wordt een beveiligde coderingssleutel gegenereerd die verificatie biedt zonder wachtwoordgerelateerde gegevens via het netwerk te versturen. Hierdoor kan er niemand tussen komen en informatie over het wachtwoord verzamelen.


Dit is een commerciële bijdrage aangeleverd door Synology. Wilt u meer weten over het aanbod van Synology C2 Identity? Klik hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home