Microsoft investeert 5 miljard dollar in Internet of Things

Microsoft wil bewijzen dat het is toegewijd aan het succes van Internet of Things met een nieuwe investering en updates voor zijn IoT-portfolio. Het bedrijf kondigde aan dat het de komende vier jaar 5 miljard dollar in IoT zal investeren. Het geld wordt gebruikt voor onder meer IoT beveiligen, ontwikkeltools, intelligente services leveren, een partnerecosysteem laten groeien en edge computing.

De investering is slechts een onderdeel van de algemene IoT-strategie van Microsoft, volgens een bericht op SDTimes.com. Als onderdeel van de investering van 5 miljard dollar is Microsoft van plan meer middelen, onderzoek en ontwikkeling te wijden aan sleutelgebieden zoals IoT beveiligen, ontwikkeltools, intelligente services leveren, een partnerecosysteem laten groeien en edge computing. “De reden dat we dit doen, is simpel,” schreef Julia White, CVP van Microsoft Azure, in een post. “ons doel is om elke klant de mogelijkheid te bieden om zijn bedrijven en de wereld in het algemeen te transformeren met verbonden oplossingen.”

Bovendien wil Microsoft gebruikers helpen bij het opstarten van het ontdekken van IoT met een nieuwe mogelijkheid in de Azure IoT Hub-oplossing. Azure IoT Hub is de oplossing van Microsoft voor het verbinden, bewaken en beheren van IoT-items. Momenteel wordt het gebruikt in sectoren zoals de detailhandel, de gezondheidszorg, de automobielsector, de industrie, energie, landbouw, slimme gebouwen en biowetenschappen.

“Met ons IoT-platform voor cloud, OS en apparaten zijn we uniek gepositioneerd om de IoT-ontdekking te vereenvoudigen,” schreef White. “zodat elke klant, ongeacht omvang, technische expertise, budget, branche of andere factoren, betrouwbare, verbonden oplossingen kan creëren die de ervaringen van het bedrijf en de klant verbeteren, evenals het dagelijks leven van mensen over de hele wereld. De investering die we vandaag aankondigen, zal ervoor zorgen dat we blijven voldoen aan alle behoeften van onze klanten zowel nu als in de toekomst.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home